Quantcast

Namuose – pavojų keliantys sprogmenys: teko kviesti išminuotojus

Policija aiškinasi du atvejus, kai gyventojai neteisėtai laikė sprogmenis arba ginklus. Vienas jų – buvęs ilgametis aukštas pareigas ėjęs policijos pareigūnas, – kitas įtariamas brakonieriavimu asmuo.

Spalio 26 d. mirė Klaipėdos apskrities komisariatams bei kitoms jėgos struktūroms vadovavęs ir jau senokai pensijoje buvęs vyras. Jis buvo medžiotojas ir namie laikė teisėtai įgytus ginklus.

Mirusiojo šeimos nariai, kaip tai ir privalu padaryti, pranešė policijai apie tai, kad ginklų šeimininkas mirė, todėl Klaipėdos rajono policijos pareigūnai ketvirtadienį atvyko į sodybą jų paimti.

Seife, kur buvo laikomi ginklai, pareigūnai aptiko ir citrinos formos granatą ir ten pat atskirai padėtą sprogdiklį.

Policininkams teko kviesti "Aro" išminuotojus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis. Ekspertai dar turės pateikti išvadą, ar rastasis daiktas – tikrai kovinė granata.

Panašus tyrimas tą pačią dieną pradėtas ir dėl pas gamtosaugininkų aplankytą 56-erių vyrą rastų įtarimų sukėlusių daiktų.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai šiuo metu tikrina daug brakonieriavimu ar kitokiomis neleistinomis veiklomis galbūt užsiimančių asmenų sodybas.

Nors į gyvenamuosius namus gamtosaugininkai neturi teisės įeiti, bet apžiūrinėdami ūkinės paskirties patalpas neretai aptinka neleistinų objektų. Dažniausiai tai būna tinklai bei kiti ne mėgėjiškos žvejybos prietaisai.

Šį rudenį inspektoriams jau ne pirmą kartą teko kviesti policininkus. Ketvirtadienį inspektoriai aptiko palaidai laikytų įvairaus kalibro šovinių, šautuvo vamzdį, durtuvą bei į sprogmenį panašų daiktą.

Visus šiuos daiktus taip pat paėmė "Aro" išminuotojai, laukia tyrimas, ar vyras gali būti baudžiamas dėl neteisėto šaudmenų bei sprogmenų įgijimo ir laikymo.

Baudžiamasis įstatymas skelbia, kad tas, kas neturėdamas leidimo įgijo ir laikė šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, gali būti nubaustas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Mirus tokių objektų savininkui, tyrimas nutraukiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Neringai

>Neringai portretas
Atrodo Mamertas V.

Neringa

Neringa portretas
Kas čia toks nusipelnęs mirė ar tik ne M.V?

Pil.

Pil. portretas
Kodėl teisėtus ginklus atidavė policijai,juos paveldi kaip visa kitą turtą ,turto paveldėtojas arba paveldėtoja.Keista ,kas legalu ,tas paveldimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių