Quantcast

Muliažą uostamiestyje suniokojo per parą

Naujovėms Klaipėdoje – ne vieta. Ženklas, turėjęs drausminti greičio mėgėjus, tapo chuliganų taikiniu.


 

Naujovėms Klaipėdoje – ne vieta. Ženklas, turėjęs drausminti greičio mėgėjus, tapo chuliganų taikiniu.

Centrinėje miesto gatvėje įrengtas vaiko muliažas, kuris įspėja vairuotojus apie pėsčiųjų perėją, vandalams užkliuvo naktį iš antradienio į trečiadienį. Chuliganai apipaišė ženklą grafičio užrašais. Vaiko muliažas Herkaus Manto gatvėje neliestas išstovėjo tik vieną parą.

Skaičiuojama, kad vandalai padarė žalos už 109 eurus. Tiek kainuoja šio ženklo gamyba.

Pirmieji muliažai buvo pradėti statyti prieš savaitę. Vienas pirmųjų tokių ženklų buvo įkurdintas Statybininkų prospekte ties Taikos prospektu.

Iš viso yra šeši tokie ženklai. Aiškinamasi, ar Herkaus Manto gatvėje ties buvusiu "Žemaitijos" kino teatro pastatu esantis ženklas yra vienintelis nukentėjęs nuo vandalų.

Ar prireiks ką tik pastatytus ženklus keisti, juos prižiūrinčios įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinio direktoriaus Algimanto Laurinavičiaus teigimu, teks svarstyti.

"Ant specialaus rėmo klijuojamas atvaizdo lipdukas sudaro didžiąją šio ženklo kainą. Kitaip jo neatnaujinsi. Teks keisti lipdukus", – tikino įmonės vadovas.

Dieną ir naktį matomas vaiko atvaizdas yra pagamintas pagal specialią technologiją.

"Savivaldybė turės apsispręsti, ar naują ženklą gaminsime, ar teks užsakyti naują lipduką. Reikia pirma pamėginti skiedikliu pavalyti. Tačiau sunku patikėti, kad pavyktų nuvalyti užrašus. Vandalai pastatų sienas taip subjauroja, kad tenka perdažyti", – teigė A.Laurinavičius.

Idėją prie pėsčiųjų perėjų statyti muliažus buvo pasiūlęs Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis. Pritaikytą šią prevencinę priemonę pareigūnas pastebėjo Austrijoje.

"Girdėjau, kad jau apipaišė. Tokiems vandalams anksčiau ar vėliau ateis atpildo valanda. Reikia pasižiūrėti, yra juk vietų, kur aplinką stebi vaizdo kameros", – kalbėjo Kelių policijos biuro viršininkas.

Tokie muliažai taip pat yra įrengti Taikos prospekte ties Debreceno, Bijūnų gatvėmis, ties prekybos centru "Saturnas", prie Žvejų rūmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai daro

gerai daro portretas
Gerai daro kad tokius dalykus apipaišo Keep going Klaipėda City. :)

Nostalgija

Nostalgija portretas
Tikrai gyvenam jau matyt ne bananu šalyje o net nežinau kokio vaisiaus ar daržovės pavidale, vienas valdinikas pamatė Austrijoje nesamone ir diegia pas mus, kitas sumaste dviračiams diena su šviesom važiuot-įvedam Lietuvoje, o kodėl tipo nemato kokios algos kitose valstybėse, koks pragyvenimo lygis pas mus ir kitose valstybėse, akli tie musu valdininkai ar kitokio sindromo liga, gal daugiau jie su medicininio termino - ligos šifras su F raide...

Nerius

Nerius portretas
Visiškai pritariu dėl to, kad tie muliažai bereikalingai stovi. Vairuotojai pripras, kad ten stovi kazkas netikro ir nebekreips dėmesi jeigu ten tikrai stovės koks vaikas... Geriau buvo kai nieko nebuvo prie tu perejų, bent jau matai kai stovi koks "pašalinis" dalykas jau iš tolo parvaziuodamas. O dabar galvosi, kad vėl nauja muliažą pastatė ir važiuosi kaip važiavęs.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių