Quantcast

Moterį pėsčiųjų perėjoje Klaipėdoje mirtinai sužalojęs vairuotojas lieka laisvėje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį skyrė lygtinę aštuonerių mėnesių laisvės atėmimo bausmę moterį uostamiesčio pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalojusiam vairuotojui.

Nuteistajam A. D. skirtos bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams. Taip pat jis įpareigotas atlyginti daugiau kaip 7,8 tūkst. eurų turtinę žalą ir dvejiems metams prarado teisę vairuoti transporto priemones.

Bylos duomenimis, nelaimė įvyko Minijos gatvėje, ties sankryža su Rūtų gatve. Automobilį vairavęs A. D. tuo metu viršijo leistiną greitį daugiau kaip pusšimčiu kilometrų per valandą ir važiavo ne mažesniu kaip 105 km/val. greičiu.

Artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos A. D. nesulėtino greičio ir partrenkė per ją ėjusią pėsčiąją. Nuo smūgio moteris atsitrenkė ir į priešpriešine eismo juosta važiavusį automobilį. Dėl patirtų sužalojimų ji vėliau mirė ligoninėje.

Teisme automobilio vairuotojas savo kaltę visiškai pripažino, gailėjosi ir atsiprašė nukentėjusiųjų.

Lengvinančiomis aplinkybėmis teismas pripažino ir tai, kad jis suteikė nukentėjusiajai pagalbą, atlygino teismo išlaidas ir įsipareigojo atlyginti turtinę žalą, kurią atsisakė padengti draudimo bendrovė.

Dėl lengvinančių aplinkybių ir dėl to, kad vyras anksčiau neteistas ir nebaustas administracine tvarka, teismas nustatė mažesnį bausmės dydį, nei baudžiamajame kodekso numatytas bausmės vidurkis.

Kadangi byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, bausmė sumažinta dar trečdaliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dangus

Dangus  portretas
Neteiskit tu vairuotoju jei tiesos nezinot

Laura

Laura portretas
Tik 2 metai nevairuoti automobilio. Vadinasi vėliau gali kelti grėsmę kelyje.

Geroves valstybe

Geroves valstybe portretas
grove sukuria ir sudrasko teismai
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių