Quantcast

Modelių prostituciją organizavusi D.Mondeikienė nenori kalėti

Už sąvadavimą bei pelnymąsi iš nepilnamečių prostitucijos visų lygių teismų pripažinta kalta klaipėdietė Daiva Mondeikienė nepasiekė, kad dėl ligos būtų atleista nuo laisvės atėmimo bausmės.

Už sąvadavimą bei pelnymąsi iš nepilnamečių prostitucijos visų lygių teismų pripažinta kalta klaipėdietė Daiva Mondeikienė nepasiekė, kad dėl ligos būtų atleista nuo laisvės atėmimo bausmės.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nutartį, kuria atmetė 51 metų D.Mondeikienės skundą. Ja moteris prašė atleisti ją nuo laisvės atėmimo bausmės atlikimo dėl daugybės ligų.
Pernai gruodį Apeliacinis teismas paskelbė buvusiai modelių agentūros „Harmonijos pasaulis” direktorei apkaltinamąjį nuosprendį ir pasiuntė už grotų trejiems metams. Šis nuosprendis yra įsiteisėjęs ir turi būti vykdomas, tačiau D.Mondeikienė tebėra laisvėje.

Vasaros pradžioje ji kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą, motyvuodama, kad rašo skundą miesto, kuriame gyvena, teismui.
Nuteistoji išvardijo visą sąrašą ligų, kurios jai diagnozuotos ir prašė skirti ekspertizę bei nustatyti, ar dėl jų gali atlikti bausmę įkalinimo įstaigoje. Kol bus nagrinėjamas jos prašymas, D.Mondeikienė prašė sustabdyti nuosprendžio vykdymą.

Tačiau tiek miesto apylinkės, tiek Klaipėdos apygardos teismai atmetė jos prašymą ir paaiškino, kad nuteistoji kreipėsi ne tuo adresu. Ji turėjo rašyti nuosprendį priėmusiam teismui arba važiuoti į Panevėžio pataisos namus ir pradėjusi atlikti bausmę kreiptis į įstaigos administraciją. Pagal galiojančią tvarką būtų sukviesta medikų komisija, kuri įvertintų moters sveikatos būklę ir nuspręstų, ar dėl ligų, kuriomis serga, ji gali atlikti bausmę.

D.Mondeikienė į teismą neatvyko, skundą nagrinėjant nedalyvavo ir jos gynėjas.

Neatmetama galimybė, kad moteris tyčia kreipėsi ne ten, kur reikėjo, kad dar labiau vilkintų nuosprendžio vykdymą.
2001–2005 metais klaipėdietės suburtos modelių agentūros darbuotojos į prostituciją įtraukė apie 20 merginų, kurių dalis buvo nepilnametės. Teikti lytines paslaugas turtingiems vyrams merginos vykdavo į Jungtinius Arabų Emyratus, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Monaką, Seišelių salas. Už nepilnamečių įtraukimą į prostituciją buvo nuteista kartu dirbusi D.Mondeikienės sesuo Nadiežda Nitiuk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kita pavarde

Kita pavarde portretas
Dabar ji vadinasi Daiva Stankevičė.

Siaip

Siaip portretas
Vienintelis dalykas uz ka ja butu galima teisti tai uz mokesciu nemokejima. Tos sliundros zinojo kur vyksta ir dare tai savo noru ir laisva valia.

buvusi mokinė

buvusi mokinė portretas
o prieš daugeliu metu buvo mano šokiu mokytoja...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių