Quantcast

Mirtinai sušalti kūdikį palikusiai motinai skirta 10 metų nelaisvės, vyras išteisintas

Klaipėdos apygardos teismas garažų masyvuose gimusio ir mirtinai sušalti palikto naujagimio byloje kūdikio motinai Eglei K. pirmadienį skyrė dešimt metų nelaisvės.

Jos sugyventinis, kaltintas dėl sukurstymo nužudyti, byloje išteisintas kaip nepadaręs veikos, turinčios baudžiamojo nusikaltimo požymių. Vyrą teismas paleido posėdžių salėje.

Skirdamas bausmę kūdikio motinai teismas lengvinančia aplinkybe įvertino tai, jog ji davė parodymus, taip pat pripažino kaltę, nusikalto pirmą kartą.

Anot teismo, kaltinamoji sausio pradžioje prie garažo pagimdė vyriškos lyties naujagimį, paliko jį lauke prie garažo ir šis mirė dėl kūno atvėsimo. Tokiu būdu moteris tyčia nužudė savo naujagimį sūnų.

Moteris teisme pripažino, kad savo nėštumu nesirūpino, būsimo kūdikio auginti nesiruošė, o pagimdžiusi, suprasdama, kad žiemos metu paliktas jis gali numirti, nunešė prie garažo, jo likimu nesidomėjo ir paliko likimo valiai. Anot teismo ekspertų, kūdikis gimė gyvas ir mirė dėl sušalimo.

Anot teismo, kaltinamoji padarė labai sunkų tyčinį nusikaltimą.

Moteris, kaip teigiama, gyveno asocialų gyvenimą, girtuokliavo, ji neaugina ir neprižiūri kitų dviejų savo vaikų.

Moteris savo kaltę pripažino, o kaltinamasis, kuris, tyrimo duomenimis, nėra kūdikio tėvas, neigė prisidėjęs prie tragedijos ir teisme tikino manęs, jog motina vaiką atiduos į gyvybės langelį.

Vyras, ikiteisminio tyrimo duomenimis, ragino sugyventinę išnešti kūdikį iš garažo ir jį palikti. Anot teismo, tokie duomenys teismo proceso metu nepasitvirtino.

Sugyventinė esą neigė, jog yra nėščia, o kūdikio gimimas buvo netikėtumas, be to, nesama duomenų, jog vyras paskatino kūdikio motiną išnešti vaiką. Vyras pats pranešė teisėsaugai apie negyvą kūdikį.

Anot teismo, jei jis būtų prisidėjęs prie naujagimio mirties, kviesti policiją jam būtų buvę nenaudinga, būtų galėjęs pasirūpinti kūdikio paslėpimu ar sunaikinimu.

Teisme vyras neneigė, kad dėl išdavystės moterį buvo sumušęs, dėl to į garažų masyvą, kur pora gyveno, buvo atvykusi policija. Kaltinamasis dėl smurto buvo atsidūręs Probacijos tarnybos akiratyje.

Nuosprendį skųs

Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius teigė skųsiantis nuosprendį, nes mano, jog vyras prisidėjo prie šios tragedijos.

„Be abejo, skųsime. Prokuratūros nuomone, vyras negali moteriai sakyti, kad išmestų vaiką, juo labiau, kad po tų žodžių ji taip ir pasielgė“, – žurnalistams teisme sakė prokuroras.

Gyveno kartu ir nematė, kad moteris nėščia, nelabai įsivaizduoju, kokia staigmena čia gali būti.

Anot A. Saunoriaus, teismo nuosprendyje minimos aplinkybės, jog vyrui moters nėštumas buvo staigmena esą keistas.

„Teismas pacitavo, kad jam buvo staigmena. Gyveno kartu ir nematė, kad moteris nėščia, nelabai įsivaizduoju, kokia staigmena čia gali būti“, – teigė prokuroras.

Teismo salėje paleistas vyras teigė vylęsis būti išteisintas.

„Dėl to, kad nusikaltimo aš nesu padaręs, kažkiek tikėjausi“, – sakė išteisintasis.

Nusikaltimas, dėl kurio klaipėdiečiai buvo teisiami, įvykdytas sausio 4 dieną, apie 18 valandą. Klaipėdos miesto policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad uostamiestyje esančiame garažų masyve rastas negyvas kūdikis. Nuvykę pareigūnai rado naujagimio kūną.

Tyrimo duomenimis, vyriškos lyties kūdikį garaže, neblaivaus sugyventinio akivaizdoje, pagimdė kaltinamoji, ji taip pat buvo apsvaigusi nuo alkoholio.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas nužudė mažametį, bejėgiškos būklės artimą šeimos narį ar giminaitį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
gal proyo igaus...

bbd

bbd portretas
bbd ant tos zemaites. Nei pazystu nei ka. Taip pat nepazystu jokiu pauksciu ir balandziu. O jei ir pazinociau, man nera reikalo iki ju. Myliu tik savo artimuosius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių