Quantcast

Miesto gatvėmis – 115 km/val. greičiu: teko atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu

Sekmadienį iki pietų Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai skyrė baudas vienam neblaiviam ir dvylika greitį viršijusių pažeidėjų. Trims jų kurį laiką teks apsieiti be vairuotojo pažymėjimo.

Nuo 6 val. ryto iki 12 val. Kelių policijos tarnybos pareigūnai patruliavo Klaipėdos mieste – Vilniaus plente, netoli Labrenciškių kvartalo, Šilutės plente.

Pareigūnai iki sekmadienio vakaro darbuosis Klaipėdos rajone.

Kaip teigė Kelių policijos Kelių patrulių kuopos I-ojo būrio vadas Kęstutis Virbauskas, per kelias valandas fiksuotas vienas neblaivus vairuotojas. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,8 promilės.

Vairuotojui surašytas administracinio pažeidimo protokolas, skirta piniginė nuobauda už vairavimą išgėrus.

Šįsyk labiau nepasisekė greičio mėgėjams. Reido metu nustatyta net 12 greičio viršijimų.

Trys veikėjai miesto gatvėmis skriejo dvigubai greičiau, nei tai leidžia Kelių eismo taisyklės.

Vietoje 50 km/val., du vairuotojai skriejo 107 ir 115 km/val. greičiu, o vienas, 2 metų stažo neturintis vairuotojas, – 90 km/val. greičiu.

Šie pažeidėjai ne tik neteko vairuotojo pažymėjimo, bet dar ir gerokai paplonins pinigines.

Šiuo metu didžiausia bauda gresia viršijusiesiems greitį daugiau nei 50 km/val.

Tokiems vairuotojams tenka ne tik sumokėti 450–550 eurų baudą, bet ir nuo vieno iki šešių mėnesių atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu.

Pradedantiesiems vairuotojams taikomi griežtesni reikalavimai. 2 metų stažo neturintys vairuotojai rizikuoja netekti pažymėjimo viršydami greitį daugiau nei 30 km/val.

Saugaus greičio viršijimas vis dar yra viena didžiausių eismo problemų, dėl kurios išauga avarijų rizika. Apibendrintais ES duomenimis, dėl greičio viršijimo įvyksta apie 30 proc. mirtinių eismo nelaimių.

Statistika skelbia, kad apie 40–50 proc. vairuotojų važiuoja greičiau, nei rekomenduojama, o 10–20 proc. viršija leistiną greitį daugiau kaip 10 km/val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Jums tik atimti. Suprantu kai laksto pradedantysis, o jeigu veteranui atimat, gal tai jo pragyvenimas, atimat galimai duoną ir šeimai, gal tai jo darbas, nebūkit "pitbuliai", nepulkit pasakius "fas"

Anonimous

Anonimous portretas
Jetai kiek nepatenkintu komentatoriu del baudu dydziokokios dideles baudos pradziai tegul atlyginimus kelia....... Wtf..... Lohai pradziai nenusibauskit ir nereikes moketi baudu :)

Jurga

Jurga portretas
O gal geriau nelakstyti. Nevairuoti išgėrus. Ir tada niekas nieko nebaus. Ir dėl baudų nereikės dejuoti. A?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių