Quantcast

M. Vainorius išgirdo nuosprendį: teismas nurodė mokytis valdyti smurtą

Buvęs dienraščio "Vakarų ekspresas" redaktorius Martynas Vainorius Klaipėdos apylinkės teisme išklausė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Teismas M. Vainoriui skyrė pusės metų laisvės apribojimą. Be to, kad vyras turės atlyginti padarytą žalą Valstybinei ligonių kasai, taip pat vyras įpareigotas tris mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Po nuosprendžio paskelbimo M. Vainorius paprašė teisėjos patikslinti nuosprendžio detales.

"Ką reiškia laisvės apribojimas pusei metų?" – klausė M. Vainorius.

"Pabendrausite su probacijos tarnyba, ten viską paaiškins", – patikino teisėja Laimutė Venckuvienė.

Byla teismą pasiekė po to, kai šių metų sausį įmonės "Gatvių apšvietimas" patalpose įvyko konfliktas tarp M. Vainoriaus ir vieno įmonės darbuotojo.

Įmonės patalpose vyko šios bendrovės valdybos posėdis, kuris buvo uždaras, tačiau M. Vainorius žūtbūt norėjo patekti į pastatą.

Tuo metu į pastatą skubėjo viena valdybos narė, vėlavusi į posėdį. Paskui ją prasmukti tarpduriu pamėgino ir M. Vainorius, tačiau buvo neįleistas.

Nukentėjusysis teisme tikino, kad M. Vainorius du kartus jį sugriebė už liemens, trūktelėjo ir taip nežymiai sutrikdė jam sveikatą. Nukentėjęs vyras pasakojo šio incidento metu pajutęs didelį skausmą, o kitą dieną jam buvę sunku sėdėti darbo vietoje.

Vėliau nukentėjusysis turėjo dviejų savaičių nedarbingumą, už kurį jam buvo išmokėti 864 eurai. Šeimos gydytojo diagnozės nesutapo su teismo medicinos eksperto išvadomis. Šeimos gydytojas konstatavo 12-ojo šonkaulio skilimą, krūtinės ląstos žaizdą, o antrąją nedarbingumo savaitę – dar ir tarpšonkaulinę neuropatiją.

Į teismą buvo iškviestas patyręs teismo medicinos ekspertas Diomenas Vitkus, kuris dukart pasisakė, esą šeimos gydytojo diagnozė neteisinga.

Teismas šia eksperto išvada neabejojo, tačiau nusprendė, jog byloje pakanka įrodymų, pagrindžiančių M. Vainoriaus padarytas veikas.

Pats M. Vainorius teismo posėdžiuose kaltę pripažino iš dalies.

Išklausęs nuosprendį M. Vainorius negalėjo atsakyti į klausimą, ar skųs nuosprendį – tikino pagalvosiąs. Šis teismo sprendimas gali būti apskųstas per 20 dienų Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apžalginykas

Apžalginykas portretas
Oho, koks tas Vainorius galingas! Vienu trūktelėjimu sugeba šonkaulį įlaužti. Kaži ar jis žurnalistas, ar nindzė?

Aš  portretas
Aš pasitikiu Lietuvos teismais. Jei toks nuosprendis, reiškia žurnalistas aiškiai peržengė ribas. Tik keista, kad atvira Klaipėda apie tai nė žodžio nerašo:), tiktų spyglio rubrikai:)

Vygantas

Vygantas portretas
Manau, kad us Martynu yra susidorota ir tiek. Toks teismo medicinos ekspertas kamp Diomenas Vitkus yra Lietuvos lygio ekspertas su milžinišku stažu. Ir jo ekspertize galima pasitikėti. Skirtingai nuo teismo sprendimo. Stiprybės Martynai!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių