Quantcast

M. Jonkui skirta bausmė už pabėgimą iš ligoninės

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį kaltu dėk kalinio pabėgimo pripažino klaipėdietį Marių Jonkų, kuris savaitgalį buvo pabėgęs iš Respublikinės greitosios pagalbos ligoninės.

„Byla buvo išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Rūta Trimailovienė.

Subendrinus su anksčiau skirta bausme už žmogžudystę, M.Jonkui skirta galutinė bausmė – 17 metų trys mėnesiai ir 15 dienų. Pabėgęs iš ligoninės, nuteistasis bausmę pasiilgino maždaug pusmečiu.

Už verslininko nužudymą Klaipėdoje kaltintis vyras pripažino savo kaltę, pasakojo, kad pabėgo, kai vienas pareigūnų užmigo, o kitas nuėjo parūkyti. Pasprukęs ketino eiti Vilniaus miesto centro link.

Vyras buvo sulaikytas po maždaug keturias valandas trukusių paieškų Vilniuje. Nuteistasis, kurį Lazdynų mikrorajone esančioje ligoninėje saugojo Kalėjimų departamento pareigūnai, iš ligoninės pabėgo apie 4 val. ryto.

Buvo iš karto įvestas specialus policijos planas „Sulaikymas“, buvo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, blokuojami išvažiavimai iš Vilniaus, pasitelkti kinologai, tarnybiniai šunys užuodė bėglio kvapą.

M.Jonkus nuteistas kalėti už nužudymą.

Bylos duomenimis, pernai vasarį uostamiesčio verslininkas Vilmantas Dundulis norėjo parduoti šaunamąjį ginklą. Tuomet 27-metis Marius Jonkus, apžiūrinėdamas pistoletą, siekė jį pagrobti, todėl šiuo ginklu šovė į kambaryje buvusį V.Dundulį. Nuo patirto sužalojimo verslininkas mirė įvykio vietoje.

Žudiką pareigūnai nustatė ir sučiupo per dvi paras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
Degradas ir tokių dar daug vaikšto Klaipėdos gatvėmis ble.....

Pensininke

Pensininke portretas
Kaip gerai Lietuvoj gyventi zmogzudziams, pasirodo, kad jie ne i kalejima sodinami, o gydomi ligoninese, ar kad dar kelis nuzudytu iki uzdarys i kalejima-sanatorija. Mane kai greitoji atveze su infarktu i ligonine tai ten po 5 val. laukimo pas gydytojus apziureje, suleido vaistu ir liepe vaziuoti namo buvo 12 val nakties. Matau kad jau geriau buti nusikalteliu, negu pensini nku musu siurbeliu valdomoj salyj.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių