Quantcast

Kyšį paėmusiam buvusiam Uosto direkcijos Infrastruktūros vadovui – Aukščiausiojo Teismo verdiktas

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti dar 2018 m. balandžio 11 d. priimtą pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (VĮ KVJUD) infrastruktūros direktorius Gediminas Zumaras pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo stambiu mastu.

Buvusiam įstaigos infrastruktūros direktoriui skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Jam taip pat atimta teisė dirbti dvejus metus valstybės tarnautoju, pareigūnu ar eiti jiems prilygintų asmenų pareigas. Šioje byloje taip pat nuteistas ir vienos Latvijos statybų bendrovės buvęs valdybos pirmininkas, kuris tuo pačiu Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu pripažintas kaltu dėl papirkimo ir nubaustas beveik 9,5 tūkstančio eurų dydžio bauda.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnų atlikto tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių, jog 2016 metų vasarį VĮ KVJUD infrastruktūros direktorius G. Zumaras iš Latvijos bendrovės atstovo priėmė daugiau nei 5 tūkst. eurų vertės šveicarišką rankinį laikrodį „Ulysse Nardin“. Tyrimo metu taip pat nustatyta, jog tų pačių metų birželį G. Zumaras iš Latvijos įmonės atstovo priėmė 5 tūkstančius eurų, kurie buvo įdėti į 48 eurų vertės alkoholinio gėrimo butelį. Šiais kyšiais siekta, kad Uosto direkcijos atstovas priimtų sprendimus, palankius Latvijos bendrovei, atliekančiai statybos rangos darbus pagal sutartis su VĮ KVJUD. Teismo sprendimu ir laikrodis, ir pinigai yra konfiskuoti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sovietiniais laikais butu 15 metu gaves su pilna turto konfiskacija. Kaip ten "dezutes" reikaliukai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių