Quantcast

Kur laigyta valdiškomis mašinomis?

Teisėsaugos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo Klaipėdos miesto socialinės paramos centre. Tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 300 straipsnį. Už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tyrimą prokuratūra pradėjo po to, kai Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba atliko auditą minėtoje įstaigoje.

2022 m. tirtos visos uostamiestyje socialines paslaugas teikiančios savivaldybės biudžetinės įstaigos.

Auditoriai gavo duomenų, kad Klaipėdos socialinės paramos centro tarnybiniai automobiliai gali būti naudojami ne pagal teisės aktų reikalavimus.

Šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, jog keturių iš penkių įstaigai priklausančių automobilių kelionės lapuose galėjo būti įrašyti neteisingi automobilių odometrų rodmenys.

Įtariama, kad taip buvo siekiama pasisavinti įstaigos lėšų, skirtų degalų įsigijimui.

Skaičiuojama, kad įstaigai tokiu būdu galėjo būti padaryta per 22 tūkst. eurų turtinė žala.

Skaičiuojama, kad įstaigai tokiu būdu galėjo būti padaryta per 22 tūkst. eurų turtinė žala.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras.

Tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą, jį laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Klaipėdos miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, audito išvadų neviešina. Tikinama, kad su audito medžiaga visuomenė bus supažindinta pasibaigus ikiteisminiam tyrimui.

Tai, kad šioje biudžetinėje įstaigoje labai mėgstamos nežinia kam reikalingos įvairių paskirčių konferencijos ir ekskursijos, dienraštis „Klaipėda“ rašė dar 2019 m. („Klaipėdos socialinės paramos centre – saviveikla?“).

Tuomet šios įstaigos darbuotojai pasakojo, jog turėjo po 50 eurų pervesti įstaigai iš savo kišenės, nurodydami banko pavedime, kad lėšos skirtos socialinės paramos įgyvendinimui.

Esą savomis lėšomis darbuotojai privalėdavo prisidėti prie tobulinimo kursų, kuriems savivaldybė skirdavo neva nepakankamai lėšų.

Tačiau štai kelionėms, konferencijoms ir ekskursijoms lėšų atsirasdavo. Anuomet buvo keliauta į Latviją, Burbiškį ir net Portugaliją, važinėta ir po Žemaitiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Pagaliau. Ir niekas nežinojo? Tylėjo vargšės darbuotojos, bijojo prarasti darbą. Prokurorai te pakalba su darbuotomi, vadybinink - sužinokite visą tiesą apie Dianą - Liesytę ir...

Komedijos

Komedijos portretas
Ištaškomos daug didesnės sumos, čia rašo apie smulkmę,matomai už didesnes sumas didesni honorarai.

kitas darbuotojas

kitas darbuotojas portretas
Otkatai??? Negaliu patikėti. Argi taip gali būti? Šitoks šventas žmogus. Balsas kaip angelo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių