Quantcast

Girtas pusantro mėnesio amžiaus sūnų uždusinęs tėvas kolonijoje praleis dvejus metus

Šilutiškis pripažintas kaltu per neatsargumą atėmęs gyvybę savo pusantro mėnesio sūnui. Neturtinės žalos atlyginimo reikalavusi kūdikio mama, teismo manymu, elgėsi neatsakingai palikdama mažylį prižiūrėti girtam sutuoktiniui.

Prokurorai prašė Virginijų Tautrimą įkalinti 15-ai metų ir pripažinti jį tyčia nužudžius bejėgį savo vaiką. Teismo manymu, smarkiai apgirtęs vyras nenorėjo sūnaus mirties ir netyčia apvertė jį ant pilvo bei prispaudė ranka prie lovos.

Visa tai atsitiko šiemet balandžio 10-osios vakare. Vos pusantro mėnesio teturintis berniukas Lukas gulėjo ant lovos. Kai vaikelis pradėjo niurgzti, mama nuskubėjo į virtuvę šildyti maistelio.

Kūdikis liko su tėvu.

Netrukus įėjusi į kambarį jauna moteris pamatė sūnų gulintį ant pilvuko, tėvas buvo ant jo uždėjęs ranką. Mažylis gyveno paskutines akimirkas ir netrukus užgeso.

Kai atskubėjo iškviestos policininkės, jų įjungtos vaizdo kameros fiksavo abiejų sutuoktinių paaiškinimus.

Moteris tikino mačiusi vyro ranką ant kniūbsčio sūnaus kūnelio. Vyras bandė aiškinti, kad kūdikis apsivertė ir iškrito iš lovos, tai esą tapo jo mirties priežastimi.

Teismo medicinos ekspertas nerado ant kūnelio sužalojimų, būdingų kritimui. Be to, akivaizdu, kad vos pusantro mėnesio kūdikis dar nesugeba apsiversti ant pilvuko.

Labiausiai tikėtina kūdikio mirties priežastimi ekspertas įvardijo uždusimą.

Iškart po įvykio užfiksuotas V. Tautrimo girtumas siekė 3,01 promilės, tai yra jis buvo labai girtas. Nepaisant to, teisėjų kolegija pripažino, kad jis suvokė, ką darė, nes kalbinamas policininkių pasakojo savo versiją.

Teismas nusprendė, kad vyras nenorėjo žudyti sūnaus, jo poelgį pavadino neatsargiu, nerūpestingu, neapdairiu.

Pasak teisėjų, motina pati neatsakingai pasielgė palikdama girtam sutuoktiniui prižiūrėti bejėgį mažylį, nors tai buvo labai trumpas laikas.

Tai tapo pretekstu perpus sumažinti neturtinę žalą vaiko netekusiai moteriai. Ji patirtas kančias dėl sūnelio netekties buvo įvertinusi 20 tūkst. eurų, teismas jai priteisė 10 tūkst. eurų.

Pripažintam kaltu per neatsargumą nužudžiusiam vaiką V. Tautrimui skirta dvejus metus praleisti atvirojoje kolonijoje. Į šią bausmę bus įskaičiuoti už grotų tardymo izoliatoriuje nuo balandžio 11-osios praleisti mėnesiai.

Vyras turės atlyginti sūnaus laidojimo išlaidas, kurios sudaro 690 eurų, ir apmokėti sutuoktinės interesams atstovavusio advokato atlygį.

Nuosprendyje pažymima, kad V. Tautrimas anksčiau buvo keturis kartus teistas, teistumai neišnykę, ne kartą baustas administracine tvarka, paskirtų baudų nemokėdavo.

Šį teismo sprendimą galima apskųsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne teisti bet gyvus smaugti tokius tėvus ir tokias kalės motinas. Tikri išsigimėliai. O teisėjai bukybės, kaip ir jų baudžiamoji kodeksai.

Anonimas

Anonimas portretas
Kudikio gymdytoją iki gyvos galvos galėtu uždaryti!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių