Quantcast

Kretingos rajone – vandalų išpuolis: dažais ištepliota koplyčia

Kretingos rajone, Kartenos miestelio pašonėje, netoli piliakalnio įrengtoje šventoje vietoje, kaip spėjama, sekmadienį vakare, įvykdyta šventvagystė. Kažkas purškiamais dažais aprašinėjo ir taip išniekino koplytėlę, lurdo grotą bei kryžių.

Pirmadienį ryte, apie 8 val., atėjusios prie Abakų lurdo šią vietą lankančios vietos gyventojos nustėro – koplyčios langai ir durys buvo apirašinėti sidabrinės spalvos purškiamais dažais.

Tais pačiais dažais buvo apipurkštas lurdo langas ir greta esančios Kristaus skulptūros kryžius.

Moterys pranešė apie įvykį Kartenos seniūnei Arūnei Putvinienei bei policijai.

Pareigūnai užfiksavo situaciją ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Turistų ir pamaldžių vietos gyventojų dažnai lankomą vietą ėmėsi tvarkyti ją prižiūrinčios moterys.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos nuotr.

„Stiklus pavyko nuvalyti nesunkiai, bet medinės koplyčios durys – nenuvalomos. Gali būti, kad jas teks pakeisti. Tai pirmas atvejis, kai šią, daugelio žmonių pamėgtą, vietą taip bjauriai išniekino. Žinome, kad čia mėgsta rinktis ir jaunimėlis. Nenoriu spėlioti, kas tai padarė, tikiu, kad policininkai netruks rasti kaltininkus. Mes tikrai imsimės priemonių apsaugoti šią vietą, esame apsisprendę įrengti čia vaizdo stebėjimo kameras“, – patikino Kartenos seniūnė.

Užrašai ant koplyčios skelbia kažkokio vaikino vardą ir pavardę. Iš užrašų galima spėti ir apie satanistiškas rašiusiojo pažiūras. O gal tai tebuvo noras kažkam atkeršyti.

A.Putvinienė pasakojo, kad netoli koplyčios patogiai ir tvarkingai įrengtoje automobilių aikštelėje chuliganai ir anksčiau jėgos perteklių išliedavo šiukšlių konteinerį nustumdami nuo skardžio.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Kaskart seniūnijos darbininkams tekdavo nelengva užduotis jį ištraukti ir pastatyti atgal. Seniūnė suka galvą, kaip apsaugoti konteinerį nuo panašių išpuolių.

Lurdas čia įkurtas prieš 100 metų, kai netoliese buvusios sodybos šeimininkui K.Navirauskui sykį prisisapnavo, kad netoli šaltinio stovi Švč. Mergelė Marija, o kalvos viršuje – Jėzus Kristus. Šiam sapnui pasikartojus dar du sykius, jis nusprendė pagerbti Mariją ir prie šaltinio pastatyti Lurdo grotą.

Šią vietą kasdien lanko ne tik uolūs katalikai, bet ir nuostabiais vaizdais pasigrožėti atvykstantys turistai. Nuo lurdo vaizdingu taku galima nueiti iki piliakalnio bei jo papėdėje esančios poilsiui įrengtos aikštelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ggg

ggg portretas
nu ka, prisiprikolins dabar kvaileliai su purskiamais dazais

Anonimas

Anonimas portretas
Zydokatalikai - kruvini Lietuvos priesai. Jiems ne vieta sventoje Lietuvos zemeje.

Anonimas

Anonimas portretas
Arabu darbas. Tai svastikas piesia, tai kryzius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių