Quantcast

Kretingos rajone ugniagesiai gelbėjo į šulinį įkritusią moterį

Kretingos rajone pirmadienio popietę laimingai baigėsi į šulinį įkritusios senolės gelbėjimo operacija. Moteris gali būti dėkinga už išgelbėtą gyvybę neabejingiems kaimynams ir vietos ugniagesiams.

Pirmadienį, 15.14 val. bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad Baubliuose, Žalgirio seniūnijos kaime, į šulinį įkrito senyvo amžiaus moteris.

Vietos ugniagesių komanda atskubėjo per kelias minutes. 10 metrų gylio šulinys buvo pilnas vandens, senolė laikėsi įsikibusi grandinės, ji buvo visa panirusi po vandeniu, poros metrų gylyje nuo rentinių viršaus matėsi tik jos galva.

Vyrai išskleidė glaustines kopėčias, patys nusileido į šulinį ir iškėlė 88 metų senolę.

Medikai jai suteikė pirmąją pagalbą namuose, moteris buvo išsigandusi ir sušalusi, todėl nuspręsta ją skubiai vežti į Klaipėdos ligoninę.

Antradienį Kretingos rajono meras Antanas Kalnius per savo „Facebook“ paskyrą viešai padėkojo už moters išgelbėjimą moters kaimynams ir Kretingos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Baublių ugniagesiams Mariui Rimkui ir Romanui Vizgaudui.

Tikėtina, kad su vaikštyne vaikštanti pensininkė bandė pasisemti vandens ir keldama sunkų kibirą neišlaikė lygsvaros. Visa laimė, kad būdama žvali moteris sugebėjo šauktis pagalbos ir laikytis šaltame vandenyje. Kaimynai pamatė prie šulinio nuvirtusią vaikštynę, o išėję į kiemą išgirdo moters aimanas.

Šiemet balandžio viduryje Klaipėdos rajone ugniagesiams gelbėtojams teko vaduoti iš šulinio ir pustrečių metų mergaitę.

Nelaimė įvyko, kai šeima lankėsi naujai suformuotame žemės sklype, kur buvo ruošiamasi kloti požemines komunikacijas. Tam tikslui į žemę buvo įkastas 50 cm skersmens plastikinis inžinerinių tinklų vamzdis, o jo galas styrojo žemės paviršiuje.

Tėvai nepastebėjo, kaip jų pustrečių metų dukrelė nuėjo iki vamzdžio ir įkrito vidun. Vaikas įsmuko nelabai giliai, bet tėvams patiems nepavyko mergytės ištraukti.

Iškviesti ugniagesiai suko galvas, kaip išvaduoti vaiką. Vienas gelbėtojas tada pasiekė mergytės rūbą ir sugriebė už gobtuvo. Pamažu traukiamas už jo įstrigęs vamzdyje vaikas buvo išvaduotas. Mažylė didesnių sužalojimų nepatyrė, ji tik sušalo ir labai išsigando. Medikai išgabeno mergytę į ligoninę apžiūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių