Quantcast

Kretingos rajone sulaikyti trys brakonieriai: kaltės paneigti nepavyko

  • Teksto dydis:

Kretingos rajone penktadienį sulaikyti trys vėžius gaudę brakonieriai, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Penktadienio vakarą gautas pranešimas, kad viename tvenkinyje pastebėta žvejyba draudžiamais žvejybos įrankiais – statomaisiais tinklais. Į įvykio vietą išvyko AAD pareigūnai ir policija.

Į pranešimą sureagavę policininkai sustabdė nuo tvenkinio nuvažiuojantį automobilį, bet leido jam tęsti kelionę, nes nebuvo nustatyti jokie Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Nepaisant to, į įvykio vietą atvykę ir tą patį automobilį sustabdę AAD pareigūnai jame rado devynis plačiažnyplius vėžius, kuriuos draudžiama gaudyti nuo liepos 26 dienos.

Taip pat rastos dėžutes skirtos laimikiui ir masalui vėžiams susidėti. Nuvykus prie tvenkinio ištraukti du statomi tinklai bei 25 bučiai vėžiams gaudyti, į kuriuos jau buvo patekę 39 plačiažnypliai vėžiai.

Sulaikyti asmenys savo kaltę neigė, bet juos išdavė automobilyje rastas masalas vėžiams gaudyti, jis atitiko bučiuose naudotą masalą.

Paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytų asmenų anksčiau ne kartą baustas už brakonieriavimą.

Trims pažeidėjams surašyti administracinių nusižengimų protokolai, jiems gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, paimta neteisėtai veiklai naudota guminė pripučiama valtis, tinklai bei bučiai vėžiams gaudyti.

Visi gyvybingi vėžiai ir kelios į tinklus patekusios žuvys paleistos atgal į tvenkinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
karkles kaimo atsiradimas koks ten zalos kiekis gamtai padarytas?

Algis

Algis portretas
Reikėjo sušaudyti

o

o portretas
kas sulaikys ir baus tuos kurie naikina salies turta miskus pamindami ne tik morale bet ir supratima KAS?,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių