Quantcast

Kretingos bendrovės vadovė ir buhalterė įtariamos sukčiavimu

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) įtaria, kad Kretingos mieste registruotos prekybos įmonės vadovė bei įmonės vyriausioji buhalterė apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą ir mokesčių administratoriui pateikė neteisingus duomenis apie įmonės pajamas, pelną ir turtą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę FNTT pareigūnai nustatė, kad mažmenine maisto produktų prekyba užsiimančios įmonės vadovė, kuri yra ir įmonės kasininkė, būdama atsakinga už įmonės ūkinę finansinę veiklą ir įmonės buhalterinės apskaitos organizavimą, duodavo įmonės vyriausiajai buhalterei nurodymus apskaitoje fiksuoti įvykusias finansines operacijas taip, kad informacija būtų neišsami ir neobjektyvi.

Be to, įmonės vadovė vyriausiajai buhalterei duodavo nurodymus, kokias įmonės finansines operacijas apskaityti buhalterinėje apskaitoje, o kokių finansinių operacijų neapskaityti. Vėliau, siekiant išvengti prievolės sumokėti mokesčius į valstybės biudžetą, įmonės vadovė, padedama vyriausiosios buhalterės, į mokesčių deklaracijas įrašė neteisingus duomenis apie įmonės pajamas bei pelną ir pateikė jas Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Tyrimo metu nustatyta, kad apgaulingai tvarkant įmonės buhalterinę apskaitą bei pateikiant neteisingus duomenis mokesčių administratoriui, prekybos įmonė neteisėtai išvengė sumokėti į valstybės biudžetą daugiau nei 55 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio ir daugiau nei 23 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Ikiteisminio tyrimo metu prekybos įmonės vadovė, įtariama apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu Valstybinei mokesčių inspekcijai, atlygino daugiau nei 78,5 tūkst. eurų padarytą žalą valstybei. Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota Kretingos rajono apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių