Quantcast

Kraupi avarija Klaipėdos rajone: prie mokyklos žuvo paspirtuku važiavęs paauglys

Antradienio rytas Slengiuose gyvenančiai šeimai prasidėjo tragedija – paspirtuku važiavęs į mokyklą 14-metis sūnus žuvo po automobilio ratais. Visa tai matė iš paskos mašina važiavęs tėvas.

Apie eismo nelaimę pranešta 8.07 val. Tokiu metu Slengiuose visada susidaro automobilių, važiuojančių į Klaipėdos pusę, eilė. 14-metis berniukas paspirtuku išvažiavo iš Bertuliškės gatvės, kurioje gyveno.

Tikėtina, kad jis tikėjosi saugiai pravažiuoti per užsikmšusią vienoje eismo juostoje Smeltaitės gatvę ir į mokyklą paspirtuku riedėti iki mokyklos.

Vaikui iš paskos savo automobiliu važiavo tėvas.

Kaip vėliau pasakojo įvykį matęs vairuotojas, berniukas net nepasuko galvos pasižiūrėti, ar nuo Klaipėdos pusės neatvažiuoja mašina. Tai buvo didžioji vaiko klaida.

Ko gero, nepakankamai atsargus buvo ir visureigį vairavęs 36 metų vyras. Jis nesitikėjo, kad į gatvę išvažiuos paauglys.

„Smūgis buvo toks, kad aš būdama savo namuose išgirdau ir net krūptelėjau. Lyg į metalinę dėžęs kas būtų labai stipriai trenkęs. Vaizdas, kurį pamačiau, buvo siaubingas. Krauju paplūdęs berniukas gulėjo tolokai už susidūrimo vietos. Jo tėvas iš sielvarto rėkė ne savu balsu, daužė kumščiais mašinas. Atbėgo vaiko mama. Girdėjau kaip ji šaukė neleidusi važiuoti sūnui paspirtuku. Siaubinga tragedija“, – kalbėjo netoliese gyvenanti moteris.

Slengiuose, kaip ir kiekvienoje gyvenvietėje, leistinas greitis – 50 kilometrų per valandą. Kokiu greičiu važiavo visureigis, tikėtina, nustatys eismo įvykį tirsiantys tyrėjai.

Įvykio liudininkai tikino, kad vaikas žuvo iškart. Pasak jų, jis buvo be šalmo ir kitų apsaugų.

Pirminiais duomenimis, vairuotojas buvo blaivus, jį išsivežė policininkai.

Įvykio vietoje dar maždaug tris valandas dirbo policininkai ir ugniagesiai, buvo susidariusios automobilių eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Aš Vilniuje nesu mačiusi, kad kas per perėją vestusi paspirtuką, tai daug ką pasako apie paspirtukininkų atsakingumą.

Tėveliams, kurių vaikai važinėja

Tėveliams, kurių vaikai važinėja portretas
Pasistatote savo vaiką prieš save, paimate už pečių, stipriai supurtote, kad įsitikintumėte, kad jis girdi ir ir paaiškinate taisykles, kaip važinėti paspirtuku ar dviračiu

Tunelinės Slengiams perėjas

Tunelinės Slengiams perėjas portretas
Lietuvoj ne tik Slengių kaimas, kaimų šimtai, kuriuose nėra asfaltuoto kelio tarp miestelių, nešneku apie kaimus. Dabar visi kalti, vairuotojas kaltas, visiaplinkui kalti, perėjos nuo kiekvienos gryčios neįrengtos. Tėveliai nevaidinkite krutus, gal nuo jūsų dėžučių tunelines perėjas įruošt, auklėkite savo vaikus rūpinkitės savo vaikų saugumu. Susirenka kaimo bobutės prie įvykio vietos ir pliurpia vėjus..
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių