Quantcast

Kokainas konservų dėžutėse: kaltę kategoriškai neigę vyrai siunčiami už grotų

  • Teksto dydis:

Du kauniečiai ir Klaipėdos rajono gyventojas pripažinti disponavusiais labai dideliu kiekiu narkotikų su tikslu juos platinti teismui išnagrinėjus konservų dėžutėse slėpto kokaino bylą, jiems penktadienį skirtos daugiau kaip dešimties metų laisvės atėmimo bausmės.

Kaip pranešė Šiaulių apygardos teismas, Klaipėdos rajono gyventojas Virgilijus Valius bei kaunietis Nerijus Mikelionis nuteisti kalėti 11 metų ir šešis mėnesius, kaunietis Gintautas Bieliauskas – dešimt su puse metų.

Nustatyta, kad 2017 metais, maždaug kovo–balandžio mėnesį V. Valius vienoje degalinės kavinėje susitiko su N. Mikelioniu, G. Bieliausku ir asmeniu, kurio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas yra atskirtas, bei susitarė už 50 tūkst. eurų nupirkti daugiau kaip kilogramą kokaino, kuris turėjo būti platinamas Skandinavijoje.

Buvo sutarta, kad 10 tūkst. eurų V. Valius sumokės pardavimo metu, likusius 40 tūkst. eurų – po kokaino realizavimo.

2017 m. balandį konspiracijos tikslais pasiskolintu automobiliu V. Valius atvyko į Kauną, ten vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje susitiko su N. Mikelioniu ir už 10 tūkst. eurų iš pastarojo nupirko šešias uždarytas konservų dėžutes su jose paslėptu daugiau kaip kilogramu kokaino.

Narkotikus jis parsigabeno į Klaipėdos rajone esantį savo gyvenamąjį namą. Brangų pirkinį vyras iš pradžių paslėpė žemės sklype, o po to ir namo garaže. Narkotikus ten laikė, kol juos per kratą 2017 metų gegužės 6-osios vakarą rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Nustatyta, kad minėtus narkotikus 2017 metų pavasarį užkonservavo ir laikė kiti du nuteistieji šioje byloje. Iš pradžių vyrai kokainą specialiu įrenginiu supakavo į šešis vakuumo maišelius, paskui juos sudėjo į šešias metalines konservų dėžutes ir sandariai uždarė konservų skardinių uždarymo įrenginiu.

 

 

Teisme visi trys vyrai savo kaltę neigė.

V. Valius nagrinėjant bylą nesutiko atsakinėti ir į proceso dalyvių klausimus, nepaaiškino, kaip konservų dėžutėse atsirado kokainas. Jis teigė, jog su pažįstamu asmeniu yra kalbėjęs tik apie konservus ir jų konservavimo įrenginius.

N. Mikelionis kaltinimus atmetė, jis tvirtino tapęs iš piršto laužtų parodymu įkaitu. Vyras laikėsi pozicijos, kad jokių jo kaltę pagrindžiančių įrodymų nėra ir negali būti bei prašė teismo jį išteisinti.

G. Bieliauskas tardamas paskutinį žodį teigė, kad šio nusikaltimo jis nepadaręs, prašė, kad teismas jį visiškai išteisintų.

Nepaisant to, teismas konstatavo, jog kaltinamieji disponavo narkotikais, tačiau jų veikla neturėtų būti laikoma organizuotos grupės veikla.

Pasak teismo, nuteistieji bei ketvirtasis asmuo, kurio atžvilgiu byla nutraukta, veikė kartu, tačiau negali būti laikomi organizuota grupe, todėl iš bylos pašalinta aplinkybė, kad N. Mikelionis ir G. Bieliauskas galėjo padaryti jiems inkriminuojamą veiką organizuota grupe.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gourmet

Gourmet portretas
katinams tokiose dėžutėse pardavinėjamas.

M.K.

M.K. portretas
Kas per santvarka,visu slepiami veidai.Net veidus slepia Viktoro ereliai.Tam,kad niekas nesužinotų kas jie per paukščiai.Tokius kiekius ir savo reikmėms

Malakauskas

Malakauskas portretas
Seip kaina 70/90 eu bet Bardako apsauginiai turi , kokybe nlb bet px
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių