Quantcast

Klaipėdos teismas išteisino vyrą, peiliu sunkiai sužalojusį žmogų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose išteisintas vyras, peiliu sužalojęs žmogų, pranešė teismas.

Byloje asmuo kaltintas, kad prieš metus, sausio 31-osios naktį, apie 2.30 val., Gargždų parke kilus konfliktui su nukentėjusiuoju peiliu tris kartus dūrė jam į kūną ir sužalojo žastą, krūtinės ląstą ir pilvą, sukėlė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Teismas, įvertinęs bylos medžiagą, sprendė, kad, nors surinkti įrodymai patvirtina, jog vyras peiliu sunkiai sužalojo nukentėjusįjį, vertinti šių kaltinamojo veiksmų kaip nusikaltimo negalėjo.

Teismas nustatė, kad būtent nukentėjusysis buvo konflikto iniciatorius ir ateidamas į susitikimo vietą su savimi turėjo peilį, kuriuo dūrė su kaltinamuoju kartu buvusiam draugui į ranką. Tai pamatęs kaltinamasis nukentėjusiajam užlaužė ranką ir peilis iškrito ant žemės, po ko nukentėjusysis su draugu jį ėmė mušti, pargriovė ant žemės, dviese spardė ir daužė kumščiais. Kaip tik tuo metu kaltinamojo ranka užčiuopė ant žemės anksčiau nukritusį peilį, tad norėdamas apsiginti, paėmė jį ir sudavė smūgius nukentėjusiajam.

Teismas padarė išvadą, kad kaltinamasis peiliu dūrė gindamasis, būtinosios ginties ribų neperžengė.

Teismas atkreipė dėmesį ir į paties nukentėjusiojo elgesį – patyręs sunkius kūno sužalojimus jis nepareiškė šioje byloje civilinio ieškinio dėl jam padarytos žalos atlyginimo ir visiškai nesidomėjo bylos procesu, nedalyvavo teismo posėdžiuose, niekam iš teisėsaugos pareigūnų nepranešė apie savo buvimo vietą ir tapo nepasiekiamas paties nurodytu telefonu, o jo draugas teismo posėdyje dalyvavo tik atvesdintas policijos pareigūnų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karapūzas

Karapūzas portretas
Zekiai aiškinosi paniatkes? Ar reikia čia iš to pūsti burbulą, kuo daugiau zekių išsigalabys, tuo švariau bus ant Lietuvos. Svarbu, kad niekuo dėtų žmonių nekabintų, ir tepasiunta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių