Quantcast

Klaipėdos rajono plastiko perdirbimo įmonę niokojo didelis gaisras

Trečiadienio vakarą Klaipėdos rajone, plastiko perdirbimo įmonės teritorijoje kilęs gaisras visiškai užgesintas, ketvirtadienio paryčiais ugniagesiai paliko gaisravietę.

„4 valandą 10 minučių ugniagesių pajėgos pasitraukė“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio vyresnysis specialistas Konradas Liekis.

Apie vakarinėje Klaipėdos rajono dalyje, Aukštkiemių kaime, plastiko perdirbimo įmonėje kilusį gaisrą buvo pranešta 21.24 val., daugiau nei po valandos – 22.40 val. – gaisras buvo lokalizuotas.

„Pagal pranešimą – dega apie 1 tūkstantis kvadratinių metrų sukrauto plastiko. Ar tikslus šis skaičius, paaiškės vėliau“, – BNS sakė K. Liekis.

Per gaisrą įmonės pastatai ir darbuotojai nenukentėjo, darbuotojai su technika padėjo ugniagesiams gesinti gaisrą.

Aplinkosaugininkai ketvirtadienį pranešė, kad dėl gaisro įmonės „Virginijus ir Ko“ aikštelėje pradėjo tyrimą.

„Pirminiais duomenimis sudegė apie 5 tonos plastiko atliekų – netinkamos perdirbti šienainio plėvelės. Ugniagesiams užgesinus gaisrą, gaisro gesinimo vanduo rinkosi vietoje ir nenutekėjo“, – sakė Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Ji informavo, kad iškvietus Aplinkos apsaugos agentūros laboratoriją buvo paimti mėginiai oro užterštumui įvertinti.

Aplinkiniai gyventojai kilus gaisrui buvo informuoti, kad dėl galimos oro taršos vengtų buvimo lauke bei užsidarytų langus.

Tolimesnį tyrimą atliks Klaipėdos aplinkos kokybės kontrolės skyrius, taip pat bus nustatomas sudegusių atliekų kiekis bei vertinama galimai aplinkai padaryta žala.

Įvykio vietoje dirbo šeši ugniagesių ekipažai, papildomų pajėgų neprireikė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar ne per vėlai informuoti Klaipėdos raj. gyventojai?

Ar ne per vėlai informuoti Klaipėdos raj. gyventojai? portretas
"Aplinkiniai gyventojai kilus gaisrui buvo informuoti, kad dėl galimos oro taršos vengtų buvimo lauke bei užsidarytų langus." - informacija apie galimą pavojų į telefonus atėjo tik 23:17 val.

Tadas

Tadas portretas
Gentvilas sakytų pirma biznis, žmonės ir ekologija tik po to.

S M A L S I U K A S

S M A L S I U K A S portretas
Kada gamtosaugininkai paskelbs uz gamtai padaryta zala,o gal '' golfiuks'' daugiau padaro gamtai zalos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių