Quantcast

Klaipėdos priemiesčių gyventojams – neramūs laikai: tarp privačių namų slampinėja neaiškūs tipai

Klaipėdos priemiesčių gyventojams vėl atėjo neramūs laikai – neaiškūs tipai naktimis braunasi į namus ir gvelbia brangesnius daiktus. Ar tai tie patys nusikaltėliai, kurie prieš metus siaubė uostamiesčio pakraščius, pareigūnai kol kas atsakyti negali.

Pažadėjo atlygį

Ketvirtadienį apie 8 val. pabudę Klemiškės II gyventojai pamatė, kad naktį jų namuose pabuvojo nekviestų svečių.

Dingo kompiuteris "Lenovo", piniginė su dokumentais ir pinigais bei vaikiškas laikrodis. Pagrobtus daiktus nukentėjusieji įvertino 1 320 eurų.

Esama įtarimų, kad nusikaltėliai į namą pateko pro pagalbines patalpas arba per garažą.

Kitą dieną socialiniuose tinkluose nukentėjęs žmogus kreipėsi į turgaviečių Klaipėdoje ir Rietave prekeivius, lombardų darbuotojus ir kitus žmones, dažnai sulaukiančius interesantų ir perpardavinėtojų. Nukentėjusysis žadėjo dosniai atsilyginti grąžinusiems pagrobtą kompiuterį, kuriame yra vertingos informacijos.

Patariama suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais.

Kaukėti vaikštinėjo dviese

Tą pačią naktį netoliese, Trušeliuose, buvo apvogtas dar vienas namas. Čia taip pat pavogtas kompiuteris "Lenovo", iš piniginės išimta 500 eurų, dingo vyriški kvepalai "Versace Eros Flame" ir keli kiti šeimininkų daiktai.

Žala siekia 1,1 tūkst. eurų.

Visą grobį vagys rado pirmame namo aukšte. Atrodo, kad ir į šį namą įsibrauta per garažą.

Pareigūnai, dėl abiejų atvejų pradėję ikiteisminį tyrimą, įtariamųjų kol kas nenustatė.

Nusikaltimo išvakarėse privačių gyvenamųjų namų kvartale žmonės pastebėjo vaikštančius du tamsiais rūbais vilkinčius kaukėtus jaunus vyrus. Mažai abejonių, kad tai ir buvo vagys. Tiesa, pamatę, kad yra stebimi, jie pasistengė pasislėpti.

Neraminanti situacija verčia suklusti ir Klaipėdos rajono policininkus. Jau duotas nurodymas gatvėse dirbantiems pareigūnams naktimis dažniau pasisukinėti priemiesčių kvartaluose.

Pažėrė patarimų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kreipėsi per žiniasklaidos priemones į gyventojus.

Jie ragino aktyviau saugotis nusikaltėlių, užrakinti visas duris, užsidaryti langus, įsirengti apsaugos signalizaciją.

Svarbu būti kaimyniškiems ir labiau bendrauti su greta gyvenančiais žmonėmis, pasistengti, kad jokie požymiai nerodytų, jog sodybos šeimininkų nėra namuose.

Ypač aktualu stebėti aplinką ir pranešti policijai pastebėjus įtartinus asmenis.

Patariama suklusti, jei skirtingu paros metu pasitaiko atsitiktinių telefono skambučių, nepažįstamų asmenų vizitų įvairiais pretekstais. Vakarais patariama užtraukti užuolaidas, neviešinti internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti.

Prieš metus aplink Klaipėdą buvo apvogta nemažai turtingų žmonių, dažniausiai vagys grobdavo namuose įrengtus seifus su juose laikomomis vertybėmis. Pareigūnai įtariamųjų tada nenustatė ir nė vieno jų nesulaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam jobas

Tam jobas portretas
Kaip tai nereikia?tu ne jobas o dalbajobas

Blusius

Blusius portretas
Policija tokiems reikalams neturi laiko,nes reikia pišpasius tikrinti....

rrr

rrr portretas
Matom kad policijai nerupi vagys kol yra neskiepytu...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių