Quantcast

Klaipėdos policija sučiupo narkotikų platinimu įtariamą jaunų sugyventinių porelę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė du asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu dideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus įtariama platinusį 22 m. Klaipėdos rajono gyventoją. Vienoje iš bendrovių dirbantis vaikinas teisėsaugai žinomas – 2019 m. jam buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Dar 2021 m. kovo mėn. tyrimo metu užfiksuota, kaip šis jaunuolis Klaipėdoje pardavė apie 23 g psichotropinės medžiagos – amfetamino pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tęsdami tyrimo veiksmus, KPONTV pareigūnai 2021 m. liepos mėn. Klaipėdoje sulaikė minėtą vaikiną bei prie šios nusikalstamos veikos įtariama prisidėjusią 18 m., anksčiau neteistą, niekur nedirbančią, jo sugyventinę. Beje, jaunuolis jau buvo ieškomas, kaip vengiantis vykdyti karo prievolę.

Tą pačią dieną atliktos kratos sugyventinių gyvenamojoje vietoje metu rasta virš 330 g amfetamino, kanapės bei keturios svarstyklės su narkotinių ir psichotropinių medžiagų pėdsakais.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o vaikinui – ir dokumentų paėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
panasu cigonu,rudas skystimas.lygtai sirka vadin Prisimenu,senai.kartu mokinomes.Tai jis taip graziai aprasinejo,koks tai malonumas,norsk imk ir kisk ivena.Kaskas uz menasio mire tevukas.Vakstineju po kapines,skaitau vardus,is neturejimo ka veikkt.Ziuriu pavarde vardas to bendraklasio...ziuriu,ziuriu ir galvoju,gal prisisapnavo?Ne tevukas jo salia guli....pavarde isimenannti....

As

As portretas
Aš Penki Metai Prekauju

Martynas

Martynas portretas
Jūs tokie naivūs,galvojat stumdysit kaifa ir niekas jūsų neguldys? Nejuokinkit! Ateis laikas ir taip suvynios,kad nesuprasit kas atsitiko..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių