Quantcast

Klaipėdos policija baigė tirti bylą su daugiau nei 100 nukentėjusiųjų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija baigė dvejus metus vykdytą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl nusikaltimų, įvykdytų elektroninėje erdvėje.

Įtarimai dėl sukčiavimų, neteisėtų prisijungimų prie informacinių sistemų, neteisėto disponavimo elektroninių mokėjimo priemonių duomenimis bei jų panaudojimo, taip pat dėl kitų nusikalstamų veikų pateikti neteistam 23 metų klaipėdiečiui.

Pareigūnai nustatė, kad galėjo būti pažeisti daugiau kaip 100 fizinių asmenų ir 26 juridinių asmenų, tarp jų yra nemažai įvairių tinklalapių savininkų, teisėti interesai. Pateikta civilinių ieškinių už 25 tūkst. 971,85 euro. Tyrimo medžiagą sudaro 18 tomų, didelė tyrimo medžiagos dalis yra skaitmeninė, ji laikoma optinėse laikmenose.

 

 

Anot policijos pranešimo, didžiąją ilgo ikiteisminio tyrimo laiko dalį užėmė įtariamojo kompiuterinės technikos ir naudotos programinės įrangos tyrimas bei tyrimo duomenų analizė. Nustatyta, kad minėtas nusikalstamas veikas galbūt padaręs asmuo įsibraudavo į įvairius interneto tinklalapius, juose neteisėtai užvaldydavo duomenų bazes su vartotojų prisijungimo duomenimis, po to, pasinaudodamas šiais duomenimis, neteisėtai prisijungdavo prie asmenų elektroninių paskyrų įvairiose informacinėse sistemose.

Kartais įtariamasis tiesiog svarstydavo, ką „nuveikti“ įsibrovus į svetimas informacines sistemas. Pasitaikė atvejų, kai jis chuliganiškai sugadino interneto puslapį ar paviešino neteisėtai užvaldytą privataus pobūdžio informaciją. Dažniausiai jis sėkmingai slėpdavo savo tapatybę, naudodamasis užsienio valstybėms priskirtais tarpiniais serveriais.

Įtariamasis prisipažino padaręs visas jam inkriminuotas nusikalstamas veikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiūlymas

pasiūlymas portretas
Talentingas žmogus, jam kaip bausmę reikėtų skirti privalomai atidirbti, kiokioj nors tarnyboj atsakingoj už kibernetinį saugumą. Ir jam galimybė reabilituotis ir visuomenej būtų naudingas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių