Quantcast

Klaipėdos pareigūnai per savaitę nustatė 360 Kelių eismo taisyklių pažeidimų

  • Teksto dydis:

Per kovo 22–28 d. Klaipėdos policijos pareigūnų vykdytas priemones didžiausias dėmesys buvo skirtas pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai daryti draudžiama, važiavimo per sankryžas, šviesoforų signalų paisymo, neleistino mobiliųjų įrenginių naudojimo ir vairuotojų blaivumo kontrolei. Priemonės vykdytos uostamiestyje, Klaipėdos, Kretingos, Plungės, Skuodo rajonuose ir Neringos savivaldybėje. Iš viso nustatyta 360 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Išaiškinti penki neblaivūs vairuotojai. Kovo 27 d., apie 18.25 val., Plungės rajone, Alenksandravo kaime, sustabdytam 1991 m. gimusiam mopedo „Luojia“ vairuotojui nustatytas 2,26 prom. neblaivumas, jis neturėjo teisės vairuoti, nes jos nėra įgijęs, mopedu važiavo be šalmo, transporto priemonė neįregistruota nustatyta tvarka, ji neapdrausta privalomuoju draudimu, neatlikta ir techninė apžiūra. Tą pačią dieną, apie 23.29 val., Klaipėdoje, Herkaus Manto gatvėje, sustabdytam 1958 m. gimusiam automobilio „Subaru“ vairuotojui nustatytas 0,47 prom. neblaivumas. Kovo 28 d., apie 08.36 val., Klaipėdoje, Pilies gatvėje, sustabdytai 2000 m. gimusiai BMW vairuotojai buvo nustatytas 0,55 prom., o ten pat sustabdytam 1977 m. gimusiam automobilio „Renault“ vairuotojui – 0,67 prom. neblaivumas. Kovo 26 d., apie 22.44 val., Klaipėdoje, prie Rimkų ir Lanko gatvių sankryžos, 1968 m. gimusi automobilio VW vairuotoja nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio ženklą. Moteriai buvo nustatytas 1,51 prom. neblaivumas.

Dar keturi vairuotojai vairavo transporto priemones, nors to daryti neturėjo teisės. 1982 m. gimusiai Klaipėdoje, Medelyno gatvėje, sustabdytai automobilio VW vairuotojai ir Klaipėdos rajone, Kunkių kaime, sustabdytai 1974 m. gimusiai, taip pat automobilį VW vairavusiai moteriai teisė vairuoti yra atimta, 1979 m. gimęs automobilio „Opel“ vairuotojas, sustabdytas Klaipėdoje, prie Sausio 15-osios gatvės ir Žiedų skersgatvio sankryžos – teisės vairuoti nėra įgijęs, o prie Šilutės plento ir Debreceno gatvės sankryžos sustabdytas 1960 m. gimęs automobilio „Toyota“ vairuotojas, kuriam teisė vairuoti yra atimta, sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

Taip pat užfiksuota, kad 24 vairuotojai neleistinai naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 13 – lenkė sankryžose, 10 – nebuvo apsidraudę privalomuoju draudimu, 9 – neatlikę techninės apžiūros, 8 – nesegėjo saugos diržų. Kelių eismo taisykles pažeidė ir 6 pėstieji.

Mobiliuoju greičio matuokliu per savaitę užfiksuota 170 greičio viršijimo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių