Quantcast

Klaidos žinutė

User error: Failed to connect to memcache server: 127.0.0.1:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /home/www.diena.lt/public_html/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).

Klaipėdos laidotojų kare paskelbtas nuosprendis

Už konkurentui priklausančio katafalko sudeginimą bei finansinius nusikaltimus laidojimo paslaugas teikęs Liudas Statkus nuteistas laisvės atėmimo bausme, tiesa, jos vykdymas atidėtas. Bausmių sulaukė ir jo bendrininkai.

2013 metų vasario pradžioje Klaipėdos ligoninių miestelyje šalia morgo supleškėjo Valdo Čeponio įmonei „Amžiaus vartai“ priklausantis „Mercedes“ katafalkas su tuščiu karstu viduje. Automobilis visiškai sudegė, gaisro metu buvo apgadintas ir morgo pastatas.

Prieš tai buvo sudegintas ir kitas tos pačios įmonės automobilis, kurį V.Čeponis naudojo kaip savo įmonės biurą. Tada taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet filmuota medžiaga policijoje dingo, tad nenustačius kaltininko byla nutraukta.

Jau po pirmojo padegimo V.Čeponis užsiminė, kad tai – buvusio verslo partnerio, vėliau tapusio jo konkurentu, L.Statkaus darbas.

Gaisro priežastį tyrę policininkai nustatė, kad L.Statkus ne tik suorganizavo padegimą, bet ir įtraukė į nusikaltimą nepilnametį asmenį – Luką Čepelę.

Organizatorius paaugliui pažadėjęs už šį darbą 1,5 tūkst. litų jis sumokėjo tik kiek daugiau nei pusę žadėtos sumos – 800 litų. Vaikinas buvo pabėgęs nuo Lietuvos teisingumo, vėliau pareigūnai jį parsigabeno iš Norvegijos.

Tirdami padegimą pareigūnai rado ir liudininkų, tiesa, vienas jų liudijo anonimiškai. Įtarimai padegimu buvo pateikti L.Statkui, jo įmonės darbuotojui Dariui Paplauskui ir tada dar nepilnamečiui L.Čepelei. D.Paplausko kaltės dėl padegimo patvirtinti nepavyko, jis dėl šio kaltinimo išteisintas, tačiau nuteistas už neteisėtą ūkinę komercinę veiklą.

L.Statkus, net po bendrininko prisipažinimo bei priremtas kitų įkalčių  neigė esąs susijęs su automobilio gaisru.

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas L.Statkų už svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu organizavimą, vaiko įtraukimą į nusikaltimą, neįteisintą verslą, apgaulingą buhalterijos tvarkymą, neteisingų duomenų apie pajamas bei pelną pateikimą ir turto pasisavinimą nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme. Jos vykdymas atidėtas trejiems metams. Visą šį laiką L.Statkus įpareigotas dirbti ir pervesti nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą 10 minimalių pragyvenimo lygių, tai yra 376 eurus.

D.Paplauskui skirtos pusmečio laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas metams.

10 mėnesių praleidęs už grotų L.Čepelė laikomas atlikęs jam skirtą pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Nukentėjusios įmonės naudai iš kaltininkų priteista 9470 eurų turtinei ir 2,5 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti. Draudimo bendrovės naudai priteista 2497 eurai, Mokesčių inspekcijos ieškinys paliktas nenagrinėtas.

Kaltais pripažintų asmenų nekilnojamojo turto bei lėšų banko sąskaitose areštas paliktas, kol bus atlyginti nukentėjusiųjų naudai priteisi ieškiniai.

„Dar pasitarsiu su advokatu ir tik tada nuspręsiu, ar skųsti nuosprendį. Neįmanoma paskaičiuoti, kiek kainavo nemiegotos naktys ir visa kita. Mano verslo L.Statkaus išpuoliai nesužlugdė. Klientų nesumažėjo, įmonėje dirba tiek pat darbuotojų, gyvename. Nelaikiau jo konkurentu, o juo labiau dabar“, – teigė V.Čeponis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teismų moralė

Teismų moralė portretas
Kažkoks prakeikimas.Ne teisėsauga,o teisėgriova.Kiek teko iškentėti nekaltam vaikinui,kiek jis patyrė moralinės,bei finansinės žalos,bet teismas to nepastebėjo.O nusikaltėliui,kuris turėjo pūti cypėje,teismas padovanojo laisvę.Taip ir norisi paklausti,kodėl teismai taip myli NUSIKALTĖLIUS.

Jonas

Jonas portretas
Vaikiukas vargsas sedejo 10 menesiu, o tas begedis organizatorius, kuris dar ir daug kitu nusikalstamu veiku nuveike, nesedes. Bravo teiseja !!! Bravo Lietuvos teisingumas !!!

Petras Petraitis

Petras Petraitis portretas
Kai nuosprendį priima teisėja Lapinskienė, o apie tai rašo "prostitujuojanti" žurnalistinė rašeiva Janauskaitė, yra tokia nuomonė, kad viskas padaryta "pagal pareikalavimą" ir atlygio dydį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių