Quantcast

Klaipėdos gatvėse – mažiau pažeidimų

Uostamiesčio gatvėse fiksuojama mažiau pažeidimų dėl neleistinose vietose statomų automobilių. Klaipėdos pareigūnai per 2022-uosius jų užfiksavo keturiais tūkstančiais mažiau negu 2021 m.

Klaipėdiečiai skųsdavosi, kad automobiliai blokuoja kelią į laiptinę, yra statomi ant pėsčiųjų takų, šaligatvių, vejų, vaikų žaidimų aikštelėse ir kitose neleistinose vietose.

Pernai viename uostamiesčio kvartale gyvenanti moteris fotografuodavo netinkamai pastatytus automobilius ir siųsdavo nuotraukas pareigūnams. Atvykę policininkai užfiksuodavo pažeidimus ir skirdavo baudas.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Astos Kažukauskienės, 2021 m. buvo užfiksuota per 12 tūkst. pažeidimų.

„Klaipėdos pareigūnų duomenimis, dėl sustojimo ir stovėjimo vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimo ir stovėjimo nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimo per 2022 m. policijos pareigūnai Klaipėdos mieste surašė 8 223 administracinio nusižengimo protokolus, per 2021 m. – 12 318 protokolų“, – sakė A. Kažukauskienė.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio antrą dalį, sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Atvejai, kai neleistinoje vietoje stovintis automobilis nutempiamas, atskirai nefiksuojami.

„Duomenys apie draudžiamose vietose paliktų automobilių priverstinį nutempimą nėra kaupiami, todėl tokios statistikos pateikti negalime. Pasak pareigūnų, toks sprendimas priimamas retai, pavyzdžiui, kai draudžiamoje vietoje palikta transporto priemonė labai trukdo viešajam eismui arba kelia pavojų kitiems eismo dalyviams“, – pažymėjo A. Kažukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kada zadetas aiksteles pietineje Klaipedoje statysit?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių