Quantcast

Klaipėdos autoservise – neapskaitytos lėšos ir atlyginimai vokeliuose?

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai atliko tikslinį patikrinimą autoservise, remontuojančiame daugiausia iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir įvairių Europos valstybių atgabentus automobilius.

Paaiškėjo faktai apie neapskaitytų lėšų ir darbuotojams galbūt mokėtus atlyginimus vokeliuose, kas vertinama kaip Baudžiamojo kodekso pažeidimai.

FNTT duomenimis, iš JAV ir Europos pargabentų automobilių kėbulo remonto ir dažymo darbus servise dirbo ne tik individualią veiklą pagal pažymą deklaravęs savininkas, bet ir dar 6 darbuotojai.

Pirminiai duomenys rodo, kad dalis klientų sumokėtų lėšų nebuvo apskaitoma buhalterinėje apskaitoje. Preliminariai skaičiuojama, kad per dvejus metus autoservise už atliktus darbus galėjo būti neapskaityta apie 40 tūkstančių eurų. Įtariama, kad dalis šešėlinių pinigų buvo skiriama autoserviso meistrams mokėti neoficialius papildomus priedus prie gaunamo atlyginimo. 

Turima duomenų, kad šešiems dirbantiems klaipėdiškiams papildomai kas mėnesį buvo mokamas  nuo 100 iki  400 eurų buhalterijoje nefiksuotas priedas.

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba tęsia ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Minėtą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visur taip yra

Visur taip yra portretas
JONAVOJE PRIE RIMKU GARAZUOSE KLESTI NELEGALUS VERSLAS BET NIEKAS I TAI NEREGUOJA VISIEMS POFIK

Ti čia dar

Ti čia dar portretas
moka.O kiek yra kur reikia diena iš dienos maldauti? Paskui numeta 100Eu žadėdamas rytoj viska atiduot. O ant rytojaus sako kad vakar daviau ko čia lendi

Irmantas

Irmantas portretas
Čia tik gėlytės -pažiūrėkite kiek tokių ,su juodais vokeliais ir apskritai nerodančių savo tikrų pajamų, -metalo bei akumuliatorių supirktuvėse.Ten tokie neužskaityti pinigai sukasi ,kad ojojoi.O paskui tie pinigėliai nelegaliai įdarbinami užsienyje į verslus ir nekilnojamąjį turtą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių