Quantcast

Klaipėdoje vėl degė mašinos: užsiliepsnojo trys automobiliai

Ugniagesiai ragina žmones atidžiau apžiūrėti savo automobilius. Žiema – pavojingiausias metas kilti gaisrams transporto priemonėse. Apie tai byloja ir šių dienų įvykiai. Per porą dienų Klaipėdoje ir priemiesčiuose degė trys automobiliai.

Ketvirtadienį ryte Klaipėdoje, Mainų gatvėje, 17-uoju numeriu pažymėtame angare, staiga užsidegė stovintis mikroautobusas "Mercedes Benz Sprinter".

Kai atvyko ugniagesiai, transporto priemonė jau buvo apimta liepsnos. Gelbėtojai ją ištempė iš angaro, kad nuo ugnies nenukentėtų kitas turtas.

Įmonei priklausantis automobilis vargu ar bus remontuojamas – išdegė visas variklio skyrius, iškrito priekinis langas, aprūko salonas.

Automobilis paskutinį kartą važiavo dieną prieš.

Neabejojama, kad gaisrą sukėlė netvarkinga elektros instaliacija.

Labai panašiai išvakarėse, trečiadienį po pietų, degė 2007 m. pagamintas automobilis BMW.

Juo savininkas atvažiavo prie garažo Šilutės plento gale. Vos tik jaunas vairuotojas sustabdė mašiną ir užgesino variklį, bagažinės skyriuje plykstelėjo liepsna.

Ugnis ir karštis apdegino saloną, išsilydė plastikinės automobilio galinės dalies detalės. Ir šis gaisras siejamas su elektros instaliacijos gedimu.

Dar vienas panašus gaisras kilo antradienį. Ugnis išplito nuo mersedeso bagažinėje sumontuoto akumuliatoriaus.

Gaisras žmogų užklupo važiuojantį.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai komentavo, kad naujesniuose automobiliuose sumontuota įranga veikia ir išjungus variklį, todėl, atsiradus gedimų, mašina gali užsidegti ir nevažiuodama ar net kelias paras stovėdama.

Ypač greitai instaliacija genda, kai staiga keičiasi orai – dėl temperatūrų skirtumo plastikinės ir guminės dalys tai plečiasi, tai traukiasi.

Specialistai ragina nenumoti ranka į prietaisų skydelyje pasirodančius įspėjamuosius ženklus ir šaltuoju metų laiku prižiūrėti transporto priemonę.

Pajutus dūmų tvaiką patariama sustoti kelkraštyje, išjungti variklį, nuleisti rankinio stabdžio svirtį, raktelius palikti spynelėje, iškviesti ugniagesius.

Atidaryti variklio dangtį reikėtų tik rankoje turint naudoti paruoštą gesintuvą, šiek tiek jį praverti ir keletą kartų įpurkšti gesintuvo miltelių.

Tik po kelių sekundžių galima visiškai atidaryti variklio dangtį ir gesinti ten, kur degimas intensyviausias.


Statistika

Šiemet per 11 mėnesių Lietuvoje kilo 847 automobilių gaisrai.

Jų metu nukentėjo 603 šalia stovėję automobiliai.

Klaipėdoje per tą patį laiką kilo 30 automobilių gaisrų.

2019 m. per 11 mėnesių Klaipėdoje registruoti 49 automobilių gaisrai.

Pagrindinė šių gaisrų priežastis – elektros instaliacijos gedimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių