Quantcast

Klaipėdoje vėl darbuojasi apgavikės: savo namuose apvogta senolė

Esama pagrįstų įtarimų, kad vasarą uostamiesčio senolius mulkinusios apgavikės vėl ėmėsi darbo. Savo namuose buvo apvogta garbaus amžiaus klaipėdietė.

Antradienį ryte 85 metų senolė savo rūbų spintos stalčiuje neberado santaupų. Atidžiai apžiūrėjusi vietą, kur paprastai laikydavo grynuosius, ji suprato, kad 1 910 eurų ten nebėra.

Apie tai ji suskubo informuoti policiją.

Klausinėjama apie pinigų dingimo aplinkybes, Naujakiemio gatvėje gyvenanti senjorė prisiminė, kad išvakarėse, pirmadienį, į jos namus atėjo nepažįstama moteris ir prisistatė esanti socialinė darbuotoja.

Kadangi pensininkė anksčiau yra turėjusi reikalų su socialiniais darbuotojais, nesibaimindama įsileido į butą nepažįstamąją.

Nukentėjusioji pasakojo bendravusi su atėjūne virtuvėje. Moteris vis klausinėjo, kokia senolės sveikata, ar reikia kokios nors pagalbos. Kalba vis sukosi apie tą patį, bet nieko konkretaus. Po kiek laiko neprašyta viešnia išėjo.

Tą patį vakarą pensininkė neapžiūrėjo vietos, kur laikė pinigus. Vagystę ji pastebėjo tik kitą dieną. Senolė apibūdino pas ją besilankiusią moterį, minėjo, kad lietuviškai ji kalbėjo su slavišku akcentu.

Vasarą Klaipėdoje panašiu būdu buvo apvogtas visas būrys pagyvenusių klaipėdiečių.

Kaip vėliau paaiškėjo, į senolių butus ateidavo ne viena, o dvi vagilės. Viena jų paprastai apsimesdavo socialine darbuotoja ir stengdavosi kaip įmanoma ilgiau kalbinti buto šeimininkę, kita tuo metu paslapčia įsmukdavo į butą pro neužrakintas duris ir pasistengdavo nepastebėta patekti į miegamąjį.

Daugelis žmonių santaupas laiko tose pačiose vietose – spintų lentynose po rūbais ar stalčiuose. Todėl rasti grynuosius vagilėms nebūdavo sudėtinga. Dingdavo nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų.

Vasarą įtariamosios buvo sučiuptos. Ikiteisminiai tyrimai vis dar vyksta. Ar pirmadienį Naujakiemio gatvės gyventoją apvogė tos pačios nusikaltėlės, dar aiškinamasi.

„Abejonės, kad pinigai dingo, nėra. Pareigūnai dirba. Tikimės, kad nusikaltimą greitai išaiškinsime. Norėtume dar kartą paraginti žmones neįsileisti į namus nepažįstamų asmenų, o dar geriau – nelaikyti namie grynųjų“, – kalbėjo Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujantis Albinas Misevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip taip

taip taip portretas
,,Chi,, neįsileisk nepažįstamų ir bus tavo pinigai vietoj.......

luksakas

luksakas portretas
Teksto neskaičiau, bet manau, kad žioply, kvailą ir bažnyčioje apvogs. Taip sakydavo mano senelis, pasiteisino.

Chi

Chi portretas
Vajetus, aš irgi tūkstantuką laikau rūbų spintos lentynoje, kur dabar rasti tokią vietelę, kad nenaudėlis atėjūnas nenugvelbtų. Patarkit!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių