Quantcast

Klaipėdoje veikusio klubo vadovui dėl turto pasisavinimo skirta laisvės atėmimo bausmė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas praėjusią savaitę kaltu dėl didelės vertės turto pasisavinimo, nusikalstamo bankroto ir apgaulingo apskaitos tvarkymo pripažino uostamiestyje veikusio naktinio klubo direktorių ir skyrė jam vienerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra, nuteistasis, būdamas naktinio klubo vadovu, pasisavino beveik 76 tūkst. eurų įmonės lėšų.

„Neteisėtai praturtėti vyras sumanė klastodamas dokumentus. Išaiškinta, jog jis suklastojo sutartį, kurios pagrindu iš Ukrainos įmonės tariamai įsigijo garso technikos už beveik 54 tūkst. eurų. Šią pinigų sumą nuteistasis paėmė iš bendrovės kasos ir taip pasisavino didelės vertės pinigines lėšas“, – rašoma pranešime.

Taip pat nustatyta, kad klaipėdietis klastojo ir kitų įmonių sąskaitas faktūras, pagal kurias jo vadovaujama bendrovė tariamai įsigijo statybinių medžiagų.

Tai vyras padarydavo buhalterijai pranešdamas, kad mokėjimus už tariamas prekes atlikdavo iš savo asmeninių lėšų ir pateikdamas netikrus tai patvirtinančius dokumentus.

„Priimdamas nuosprendį teismas konstatavo, kad nuteistasis direktorius sąmoningai blogai valdydamas įmonę 2013–2016 metais, pasisavindamas įmonei priklausantį didelės vertės piniginį turtą, nulėmė jos bankrotą. Skaičiuojama, kad kreditoriams padaryta žala siekia daugiau nei 120 tūkst. eurų“, – teigia prokuratūra.

Taip pat atsižvelgta ir į tai, kad vyras anksčiau buvo teistas tris kartus, o vienas iš dabar jo padarytų nusikaltimų yra sunkus, juo sukelta žymi žala.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Stonienė, o jį atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
to klapededietis ciulp shliapa narkosha

Anonimas

Anonimas portretas
Ar čia nebus tik Bondas ? Narkomanu irštva .Visa klaipeda žino kad Bonde narkotiksis prekisuja kokias nori.Nesuprantu kaip jo dar iš vis neuzdare .Matomai mentutoj stoga turi .

to klaipėdietis

to klaipėdietis portretas
eik iš čia grybas, kam tau reik žinot,jei asilas esi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių