Quantcast

Klaipėdoje už A juostos reikalavimų pažeidimus kasmet nubaudžiama tūkstančiai vairuotojų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policijos pareigūnų duomenimis, per devynis 2022 m. mėnesius už maršrutiniam transportui skirtos A juostos reikalavimų nepaisymą uostamiestyje jau surašyta 4700 administracinio nusižengimo protokolų. Per visus 2021 m. už tokio pobūdžio pažeidimą nubausta buvo 12 600 vairuotojų. A juosta važiuojančius automobilius Klaipėdos mieste fiksuoja tam tikrose atkarpose įrengtos vaizdo kameros. Jų vieta laikas nuo laiko yra keičiama. Policijos pareigūnai rengia ir tikslines priemones A juostos reikalavimų pažeidimams fiksuoti – šiemet jų buvo trys.

Klaipėdos policijos pareigūnai primena, kad Kelių eismo taisyklių 181 punkte numatyta, kad kelyje, pažymėtame kelio ženklu „Eismo juosta maršrutiniam transportui“ ir raide „A“, šia eismo juosta važiuoti ne maršrutinėms transporto priemonėms yra draudžiama. Minėtu kelio ženklu ir simboliu „A+“ pažymėta eismo juosta dar gali važiuoti dviračiai, mopedai ir lengvieji keturračiai. Tam tikrais atvejais  maršrutiniam transportui skirta juosta gali važiuoti skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ pažymėti automobiliai. Taip pat taksi, elektromobiliai, motociklai ir automobiliai, kuriuose važiuoja 4 ir daugiau žmonių, jeigu eismo juosta pažymėta papildomais, šių transporto priemonių eismą leidžiančiais simboliais – elektromobilio,  motociklo, 4+ ar užrašu „TAKSI“.

Maršrutiniam transportui skirtos A juostos reikalavimus pažeidusiems vairuotojams gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai  portretas
Ar ta juosta pagerino eismo saugumą, ar papildė kiaurą valstybės kišenę? Apskritai, toks jausmas, kad Klaipėda tampa kvailai kopijuojanti ir be gilaus proveržio periferija.

Anonimas

Anonimas portretas
Kur straipsnis apie rezervato irengima Melnrageje? Eismo ribojimą?

Purmaliai

Purmaliai portretas
Labai gerai kad baudžia, aš autobuso vairuotojas už,nes lengvieji užkniso negyvai,ypatingai krūtų mašinų vairuotojai !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių