Quantcast

Klaipėdoje suimtas taksi vairuotojas: vyro slėptuvėje – narkotikai ir ginklai

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje taksi vairuotojas bus teisiamas už disponavimą dideliu kiekiu narkotikų ir neteisėtą šaunamųjų ginklų laikymą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą.

Jis buvo pradėtas gavus informacijos apie kvaišalus, įtariama, platinusį 47 metų

Klaipėdos miesto gyventoją, siejamą su organizuotu nusikalstamumu.

Klaipėdos apskrities policija skelbia, kad individualią taksisto veiklą vykdęs ir vienoje iš privačių įmonių dirbęs asmuo yra gerai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams.

Vyras praeityje jau ne kartą teistas – už valstybės simbolių išniekinimą, sukčiavimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogstamosiomis medžiagomis bei kito asmens dokumentais, valstybės tarnautojo įžeidimą.

 

 

Šiemet vasarį policijos pareigūnai, atlikdami tyrimo veiksmus, Klaipėdoje, Taikos prospekte, viename iš daugiabučių namų, slėptuvėje rado virš 260 gramų kokaino bei kanapių.

Tęsdami operaciją tą pačią dieną Klaipėdoje, Taikos prospekte, pareigūnai sulaikė minėtą asmenį. Per kratas vyriškio gyvenamojoje vietoje ir automobilyje rasta dar apie 17 gramų kokaino, virš 41 gramo amfetamino, trejos elektroninės svarstyklės su kokaino pėdsakais, pistoletas, revolveris bei du šoviniai.

Turimais duomenimis, įtariamasis vieną iš ginklų įgijo iš anksčiau už vagystes, turto pasisavinimą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teisto 33 metų Klaipėdos gyventojo.

47 metų įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, 33 metų įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių