Quantcast

Klaipėdoje išaiškinta auksinių žiedų vagystė: dalis papuošalų atsidūrė lombarduose

Viena skandalingiausių šių metų vagysčių Klaipėdoje – išaiškinta. Iš didelio prekybos centro pavogę visą padėklą auksinių žiedų sugyventiniai jau sėdi tardytojų kabinetuose. Dalis bemaž 30 tūkst. eurų įvertintų papuošalų atsidūrė lombarduose.

Stambaus sudėjimo įtariamasis artimiausius tris mėnesius praleis areštinėje. Jo sugyventinei užsegta apykojė, moteris negalės išeiti iš namų. Tokia kardomoji priemonė skirta vagyste įtariamiems sugyventiniams.

Sekmadienį prie prekybos centre įrengtos juvelyrinių dirbinių pardavimo salelės priėjo mergina. Ji kreipėsi į pardavėją, prašydama parodyti papuošalą.

Kol pirkėja ir pardavėja kalbėjosi, kitoje salelės pusėje per prekystalį persisvėrė aukštaūgis vyras, atrakino dureles, už kurių padėkluose sudėti auksiniai žiedai, išsiėmė vieną tokių padėklų ir leidosi bėgti.

Vyras pabėgo, o policija pranešė, kad pagrobtų 57 aukso žiedų vertė siekia 28 tūkst. eurų.

Jau kitą dieną nusikaltimo tyrimo ėmėsi Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai. Dar po dienos jie jau buvo sulaikę įtariamuosius.

Žinoma, kad netrukus po nusikaltimo įtariamieji paskubėjo grobį realizuoti ne mažiau nei penkiuose lombarduose.

Kol kas dar laikomasi versijos, kad sugyventiniai veikė pagal iš anksto sukurptą planą: moters tikslas – patraukti pardavėjos dėmesį ir taip sudaryti sąlygas vyrui grobti papuošalus.

Sugyventiniai nuomojasi butą Baltijos prospekte.

Aukštaūgis vyras pasisakė esąs Čekijos pilietis, o teisme su ikiteisminio tyrimo teisėja bendrauti sutiko tik per čekų kalbos vertėją. Užduotis pasirodė – ne iš lengvųjų, vertėja bendravo su užsieniečiu internetu. Ryšys strigo, todėl susikalbėti ir suprasti, ką įtariamasis sako, buvo sunku.

Šio vyro bendrininkė – jo sugyventinė – anksčiau neteista mūsų šalies pilietė. Ji augina apie pusantrų metų vaiką, todėl jai skirtas laisvės apribojimas nešiojant apykoję.

Pareigūnai jau atliko tris kratas, dalis pagrobtų žiedų rasta.

Žinoma, kad netrukus po nusikaltimo įtariamieji paskubėjo grobį realizuoti ne mažiau nei penkiuose lombarduose.

Vieną aukso žiedą policijos pareigūnai per sulaikymą rado pas įtariamąją, dar devynis žiedus pareigūnai aptiko keliuose uostamiesčio lombarduose – daliai žiedų išimtos dalys ir jie priduoti kaip aukso laužas. Pirminiais duomenimis, aukso žiedus įtariamieji galėjo realizuoti vos už 3900 eurų.

Už gautus pinigus jie nusipirko televizorių ir rūbų.

Vertindami kratų rezultatus pareigūnai aiškinsis, ar ši pora yra įvykdžiusi daugiau panašių nusikaltimų. Gali būti, kad jie veikė kitose vietovėse. Policininkai tęsia kratas ir aiškinasi poros namuose rastų daiktų įgijimo aplinkybes.

1989 metais gimusiai įtariamajai skirta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra šešiems mėnesiams, 1988 metais gimusiam įtariamajam teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolantai

Jolantai portretas
Dar parašyk kur gyvena apsauginis,kokią mašiną vairuoja,kad visi žinotų.Ot kvaila moteris.

Jolanta Stupurienė

Jolanta Stupurienė portretas
Tikrai ne policijos dėka sulaikyti vagys, o Mindaugo Budvyčio apsaugos darbuotuojo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių