Quantcast

Klaipėdoje įkliuvo grafičių piešėjas: meną teko užbaigti areštinėje

Uostamiesčio grafitininkų pamėgtoje vietoje policininkai naktį sulaikė jauną vyrą, įnikusį į sienos keverzojimo procesą. Šį kartą grafitininko įrašas ragino atsisakyti mėsos valgymo.

Penktadienio naktį netoli Taikos ir Baltijos prospektų žiedinės sankryžos patruliavusius policininkus sustabdė automobiliu važiuojantis klaipėdietis.

Vyras pasakė prie žiedinės sankryžos požeminės perėjos ką tik matęs stovintį vaikiną ir kažką rašantį ant sienos.

Policininkai suskubo į nurodytą vietą ir sulaikė 29 metų vaikiną. Jis jau buvo užrašęs anglišką sakinį: "Stop eating animals", tai reiškia raginimą nustoti valgyti gyvūnus.

Pasak pareigūnų, vaikinas anksčiau nebuvo įkliuvęs už panašius veiksmus, neturėjo nuobaudų ir už kitus nusižengimus.

Pareigūnai pradėjo tyrimą už viešosios tvarkos pažeidimą.

Šio vaikino paliktas užrašas labai panašus į kitus, kurie ragina nevalgyti savo draugų arba kad draugai nėra maistas.

Margumynas: tarp prasmės neturinčių terlionių atsirado ir vegetarizmą propaguojantis užrašas. / Daivos Janauskaitės nuotr.

Šviesūs ir nedidelio formato užrašai tėra menkniekis, palyginti su kitais iš visų pusių šios sankryžos požemines perėjas išmarginusiais grafičiais.

Panašu, kad jie čia nevalomi ne metų metus, o ištisus dešimtmečius. Tyrinėtojai pagal juos galėtų daryti uostamiesčio subkultūrų tyrimus.

Jeigu pavyktų įrodyti, kad naktį sulaikytas jaunuolis parašė ir kitus panašaus turinio ir stiliaus užrašus, jis gali būti priverstas juos panaikinti.

Tačiau taip ant originaliosios spalvos nebeturinčių sienų tik atsirastų kelios švarios dėmės, kurios veikiausiai vos per porą naktų vėl būtų aprašinėtos kitais tagais arba grafičiais.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai šiemet ketino reikalauti nuvalyti pietinės miesto pusės namų sienas.

Tačiau vargu, ar koks kitas statinys išmargintas taip, kaip gaudykle vadinamos žiedinės sankryžos požeminės perėjos.

Klaipėdoje grafitininkai buvo nutverti ir ne kartą teisiami bene prieš penkerius metus.

Policininkai tikina juos baudžiantys kasmet, bet terlionių ant miesto ststinių kol kas nemažėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

indie

indie portretas
ir kam tai trukdo? tegu reiškiasi.

Smegenų turi ?

Smegenų turi ?  portretas
1991gimimo " meninykas " ? Kirst tokiam per kišenę ir teptuką į rankas " darbo stovykloje " . Tegul atidirba visuomenei už sugadintą turtą .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių