Quantcast

Stirnai – egzekucija už nugraužtas braškes

Klaipėdoje demaskuotas siaubingas žmogaus žiaurumo atvejis. Vyras suluošino miško gyvūną taip, kad išgelbėti jo gyvybės nebuvo galima. Medžiotojams teko išvaduoti stirną nuo kančių.

Ankstų antradienio rytą, kiek po 7 val., bendruoju pagalbos telefonu paskambino Dianos gatvės gyventojai. Ši gatvė yra Giruliuose, apsupta miško.

Bendrojo pagalbos centro operatoriams skambinęs asmuo papasakojo, kad kaimynas suspardė stirną. Tai atsitiko tos pačios dienos paryčiais, apie 4.30 val. Žmonės pabudo nuo keistų garsų – girdėjosi smūgiai ir kankinamo gyvūno riksmas.

Kol kas neaišku, kodėl tai išgirdę žmonės nekvietė policijos iškart.

Pareigūnai neužtruko. Žmogaus, apie kurio žiaurius veiksmus buvo pranešta policijai, nebuvo namie. Pareigūnai susirado 59 metų vyrą ir pareikalavo parodyti, kur yra jo spardyta stirna.

Tada ir paaiškėjo visa tiesa. Pasirodo, stirna buvo įjunkusi graužti šio vyro daržo gėrybes. Jis guodėsi, kad miško gyvūnas nuėdė jo braškes, daržoves ir net apgraužė medelius.

Antradienio naktį jis pamatė raguotą gyvūną ir jį išbaidė. Stirna leidosi bėgti palei metalinę tvorą ir netikėtai pateko į jos kišenę. Įtūžio pagautas vyras pasinaudojo šia padėtimi ir sugriebęs stirną už ragų ėmė ją spardyti.

Iškvietėme medžiotojus ir jie nusprendė nutraukti stirnos kančias.

Leisgyvį padarą jis vilkte atvilko į savo kiemą, surišo, įkėlė į automobilį ir išvežė į mišką netoli Olando Kepurės. Ten atpančiojo gyvūno galūnes ir paliko. Pats tikino manęs, kad sužalotas padaras atsigaus ir pabėgs.

Kai sužeisto gyvūno apžiūrėti atvyko Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Salys, stirnos patinas buvo leisgyvis. Iš ten, kur buvo paliktas jį sužalojusio žmogaus, suaugęs gyvūnas, galėjęs sverti apie 30 kilogramų, nepajudėjo.

„Tai yra medžiojamas gyvūnas. Iškvietėme medžiotojus ir jie nusprendė nutraukti stirnos kančias. Tiesiog nebuvo kitos išeities. Tokio žiauraus elgesio su gyvu padaru nesu matęs ar girdėjęs“, – teigė M. Salys.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Įstatymas už šį nusikaltimą numato viešųjų darbų, arešto arba laisvės atėmimo iki vienerių metų bausmę. Dažniausiai už tai skiriama bauda.

Kalbinamas aplinkosaugininkų vyras pasakojo, kad pavargo kovoti su jo daržą niokojančiais miško gyvūnais. Jis gailėjosi savo poelgio sakydamas: „Prisidirbau“. Panašu, kad pasistatyti aukštesnę tvorą jam neatėjo į galvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

;;;;;;;;

;;;;;;;; portretas
to išsigimėlio namo adresas yra Dianos g. 11, tiesiai į rytus nuo poilsio namų "Girulių kopos", prie pat geležinkelio, privažiavimas Vasarotojų gatve arba Martyno Jankaus g.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Ot balvonas. Peilį po kaklu - ir yra mėsos. Iškart matosi- miesto lepūnėlis....

taip

taip portretas
to bedvasis,jus mulkiai geriau patyletumet,kai medziotojai medzioja stirnas su optiniais taikikliais net nakti,saudo net nescias stirnas,zuikius ir kita gyvasti ot jums patinka,stirnienos yra parduotuvese ir tokie kaip tu ja eda.stirna yra mesa o kitiems net delikatesas.ir tokie kaip jus nieko nesakot o tik dabar uzsipuolet zmogu kad uz patirtus nuostuolius ta stirna susparde,jus butumet ta stirna kastuvu uzdauze ir kepe saslykus.kiek cia tokiu tipo geruoliu,mergaite kazkur ten jurbarke kazkoks suluosino visam gyvenimui jus tylit,o kazkoks valgomas zveris jums svarbiau uz zmogu....debilai....
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių