Quantcast

Klaipėdoje neblaivus vairuotojas rėžėsi į stulpą: ligoninėje vyrui nustatytas 3,3 prom. girtumas

Klaipėdos gatvėse – visiškai girti vairuotojai. Antradienio įvykis parodė, kad žudikais galinčius tapti vairuotojus pajėgūs sustabdyti neabejingi kaimynai.

Kovo 8-osios rytas galėjo baigtis didele nelaime, nes visiškai girtas 32 metų vyras 6 val. sėdo į automobilį "Citroen". Visa tai matė atsitiktinis praeivis ir paskubėjo pranešti policijai.

Pareigūnai labai greitai atvyko į nurodytą Kauno gatvės kiemą, mat toje pačioje gatvėje yra ir Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Policininkai girtą vyrą rado sėdintį vairuotojo kėdėje. Pirmą kartą alkoholio matuoklis parodė 2,94 prom., po ketvirčio valandos vyras dar kartą papūtė į alkoholio matuoklį, prietaiso langelyje įsižiebė 2,99 prom.

Tai reiškia, kad vyras alkoholį vartojo neseniai.

Patikrinę šio vyro dokumentus, pareigūnai sužinojo, kad jam jau buvo atimta teisė vairuoti automobilį.

Kitas, dar girtesnis 55-erių vyras pagrindine Klaipėdos gatve – Taikos prospektu – važiavo vakare. 19.35 val. jo vairuojamas automobilis "Honda Civic" rėžėsi į stulpą ir sustojo.

Netrukus uostamiesčio vairuotojų mėgstamoje "Facebook" paskyroje įvykio liudininkas pasidalijo savo pasakojimu. Jis važiavo paskui "Honda Civic", kuris į Taikos prospektą įvažiavo iš Dubysos gatvės ir kurį laiką judėjo antrąja eismo juosta.

Galima tik spėlioti, kodėl netrukus vairuotojas pasuko vairą į dešinę ir rėžėsi į stulpą.

Kai žmonės pribėgo prie avariją patyrusio automobilio, vairuotojas buvo sukniubęs ant vairo. Kai padėti atskubėję vyrai atidarė mašinos dureles, pajuto stiprų alkoholio tvaiką.

Policininkams sunkiai sekėsi susikalbėti su vairuotoju, jis nesutiko tikrintis alkoholio matuokliu.

Pareigūnai pasielgė, kaip privalu daryti tokiais atvejais. Vyras buvo nuvežtas į ligoninę, medikai paėmė kraujo mėginį. Konstatuotas 3,3 prom. girtumas. Vairuotojas avarijos metu nesusižalojo. Tik dėl atsitiktinumo jis nesužeidė niekuo dėtų žmonių.

Oficialiai pranešama, kad šis žmogus nebuvo įgijęs teisės vairuoti lengvąjį automobilį, tiksliau, jo vairavimo ir pažymėjimo įgijimo istorija nežinoma.

Abu girtuokliai buvo uždaryti į areštinę.

Kaip padaryti, kad vairuoti neturintys teisės vyrai vėl nesėstų prie vairo, atsakymo nėra. Akivaizdu, kad jokios nuobaudos tokių asmenų nestabdo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių