Quantcast

Klaipėdoje – dar vienas apiplėšimas: vidury dienos vėl užpulta moteris

Klaipėdoje vidury dienos vėl mėginta apiplėšti moterį. Drastiškas bandymas jaunam nusikaltėliui šįsyk baigėsi liūdnai – be grobio likęs jaunuolis netrukus buvo sulaikytas policininkų.

Bandė smaugti

Pirmadienį po vidurdienio uostamiesčio Taikos prospekte, netoli vieno prekybos centro, įvyko incidentas, kuris verčia sunerimti.

34-erių moteris kalbėjo išmaniuoju telefonu. Staiga prie jos iš už nugaros priėjo nepažįstamas vaikinas, sugriebė už kaklo ir bandė iš rankų išplėšti telefoną.

Jauna moteris nepasimetė ir nepasidavė plėšikui. Ji smogė užpuolikui alkūne ir taip apsigynė.

Nusikaltėlis paleido auką ir pabėgo.

Nukentėjusioji suskubo kviesti policiją. Laimė, pareigūnai buvo netoliese ir jau po 20 minučių sulaikė gatve lyg niekur nieko einantį 18-metį. Užpulta moteris jį atpažino.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl pasikėsinimo apiplėšti žmogų. Vaikinas norėjo atimti 200 eurų kainuojantį telefoną "Iphone 6 Plus".

Policija anksčiau apie įtariamąjį neturėjo jokių duomenų.

Labai tikimės, kad pavyks išsiaiškinti ir pirmąjį epizodą. Tuo šiems nusikaltimams bus užkirstas kelias.

Užpuolė su peiliu rankoje

Pareigūnai aiškinasi, ar šis vaikinas nėra tas, kuris prieš savaitę, praėjusį antradienį, Klaipėdos senamiestyje panašiai bandė apiplėšti kitą moterį.

Automobilių stovėjimo aikštelėje netoli Jono kalnelio tądien 40 metų moteris išlipo iš mašinos, o prie jos iškart prisistatė jaunuolis.

Jis paprašė paskolinti telefoną, esą norintis kažkam paskambinti. Užkalbintoji suprato: jei duos jaunuoliui telefoną, jo nebeatgaus.

Vaikinas išsitraukė peilį ir pareiškė smogsiąs, jei moteris nepaklus.

Dar nežinia, kaip ši istorija būtų pasibaigusi, jei nusikaltėlis nebūtų pamatęs, kad praeivis stebi šią situaciją.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policininkai, bet plėšiko nepavyko sulaikyti.

Vaikinas dėvėjo rūbą su gobtuvu, kuriuo dengė galvą.

Vėliau pareigūnai peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus. Jie bandys aiškintis, ar šie du nusikaltimai nėra to paties asmens darbas.

Ieško sąsajų

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas svarstė, kad prieš savaitę užpulta moteris apibūdino nusikaltėlį kiek kitaip nei pirmadienį sulaikytas įtariamasis.

Alfonsas Motuzas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Stresas gali paveikti žmogų, gal apibūdinimas nėra visai tikslus. Dabar pareigūnai aiškinasi, ar tarp šių dviejų nusikaltimų gali būti ryšys. Daugiau aplinkybių kol kas nenorėtume viešinti, kad nepakenktume tyrimui, – kalbėjo A.Motuzas. – Dar reikia nustatyti nusikaltimų motyvus. Tirsime, ar galėjo būti, kad įtariamieji buvo paveikti kokių kvaišalų, ar tiesiog norėjo greito grobio. Apiplėšimas visada yra skausmingas nukentėjusiajam dalykas, žmonės labai išsigąsta. Labai tikimės, kad pavyks išsiaiškinti ir pirmąjį epizodą. Tuo šiems nusikaltimams bus užkirstas kelias."



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
Tokie nusikaltimai vykdavo pokario laikais,ar nereikėtų kai kam atsistatydinti ?

×

× portretas
Sakote:prie Jono kalnelio. Pažiūrėkime iš filosofinės pusės. Ar žinote,kad:,,tik tada,kai būsite pasiekę kalno viršūnę,pradėsite kopti". Kam nesiseka galvoti,skaitykite,skaitykite, skaitykite.

it specas

it specas  portretas
kai pagalvoji del 10e vertes telefono uzpulti moteri bandyti ja apiplesti nu buki nusikalteliai visai taip taip minejo verte 200e ir tai itesa bet tik tuo atveju jei telefonas yra parduodamas savininko vagies rankose butent sis telefonas butu vertas 10e
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių