Quantcast

Klaipėdoje bus teisiami automobilių vagystėmis įtariami asmenys

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigta didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje trijų vyrų organizuota grupė kaltinama automobilių grobimu bei kitais nusikaltimais.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigta didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje trijų vyrų organizuota grupė kaltinama automobilių grobimu bei kitais nusikaltimais. 7 tomų baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu šiandien perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

29 m. N. Š., 35 m. K. R. ir 39 m. A. B. kaltinami tuo, kad, siekdami nuolat vykdyti turtinio pobūdžio nusikaltimus ir nusikalstamu būdu gauti pajamas, pasiskirstydami vaidmenimis, panaudodami tam įsigytus specialius įrankius, vogė įvairiose Klaipėdos vietose iš anksto nusižiūrėtus automobilius.

Nuo 2012 m. rugpjūčio iki 2013 m. vasario trijulė kaltinama pavogusi tris automobilius: 2012 m. rugpjūčio 7 d. iš Danės g. esančios automobilių stovėjimo aikštelės kaltinamieji pagrobė turistų šeimai iš Vokietijos priklausantį automobilį „VW Multivan“ su prie jo pritvirtintais 4 dviračiais bei automobilyje buvusiais daiktais, bendra pagrobto turto vertė – beveik 86 tūkst. litų; 2012 m rugpjūčio 13 d. iš Jūros g. 2 kiemo du iš kaltinamųjų pagrobė 26 tūkst. litų vertės automobilį „Volkswagen Transporter“ su jame buvusiais daiktais, o 2013 m. vasario 7 d. iš Alksnynės g. 15 namo kiemo kaltinamieji pavogė 13 tūkst. litų vertės automobilį „Audi A6“.

Vienas iš kaltinamųjų – A. B. taip pat turės atsakyti ir už dar 2011 m. lapkrity pavogtą vieno juridinio asmens 47 tūkst. litų vertės automobilį „Volkswagen Transporter“.

Trijulei taip pat inkriminuojamas ir svetimo turto sugadinimas, o K. R. – ir neteisėtas revolverio laikymas.

„Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai jau nuo 2012 m. turėjo informacijos apie tai, kad minėti asmenys yra sukūrę organizuotą grupę automobiliams grobti. Grupuotės narių atžvilgiu buvo atliekami žvalgybiniai veiksmai, kurių dėka jie ir buvo sulaikyti šių metų vasario pabaigoje. Visi trys kaltinamieji teismo laukia suimti“, – sakė kaltinamąjį aktą byloje surašęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Vytautas Agintas.

Nukentėjusieji byloje pareiškė civilinius ieškinius, kurių bendra vertė – per 100 tūkst. litų.

Už didelės vertės svetimo turto vagystę (pagal LR BK 178 str. 3 d.) numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mhm

mhm portretas
visada ateina galas..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių