Quantcast

Klaipėdoje baigėsi šunų vandalų laisvė?

Prieš kurį laiką klaipėdiečius šiurpinusi ir nuostolių pridariusi keturkojų "draugų" porelė mieste nebesirodo. Spėjama, kad šunimis pagaliau susirūpino jų šeimininkai.

"Klaipėda" jau rašė apie kurį laiką klaipėdiečius šiurpinusius ir pykdžiusius tarp Sausio 15-osios ir Kauno gatvių besibastančius du šunis.

Vieną jų klaipėdiečiai apibūdindavo kaip primenantį vokiečių aviganį, o antrąjį – kaip tiesiog kiek mažesnį ir baltą.

Nuo keturkojų porelės būta ir nukentėjusiųjų – pasakojama apie mažiausiai du kartus, kai šie šunys apgadino automobilius. Padaryti nuostoliai siekia keletą tūkstančių eurų.

Apie bastūnus informacijos vis gaudavo ir abi mieste beglobių gyvūnų gaudymo, surinkimo, laikymo, sterilizavimo, karantinavimo, eutanazijos ir utilizavimo paslaugas teikiančios įmonės, tačiau sučiupti šunų vis nepavykdavo.

Šie keturkojai jau buvo pakrikštyti vaiduokliais, o jų paieškos virto tikru detektyvu.

Prieš pat naujuosius metus buvo nuspręsta prie Tilžės gatvėje esančio automobilių serviso tvoros, kur dar aprėpia vaizdo stebėjimo kamerų akys, pastatyti specialias gaudykles.

Tuo pačiu metu bendrovės "Nuaras" atstovai buvo gavę žinių apie galimus netoli miesto centro besiblaškančių šunų šeimininkus, tačiau jų surasti ir su jais pasikalbėti nepavyko.

Įtariama, kad keturkojai galėjo būti kokios nors apylinkėse esančios įmonės sarginiai šunys.

Tiesa, "Nuaro" atstovė Gintarė Liutkuvienė sakė, kad jau kurį laiką mieste minėti šunys nebepastebimi.

"Niekas tų šunų nebematė nei mieste, nei prie serviso, kur veikia kameros. Taip pat nebuvo ir gyventojų pranešimų", – pastebėjo G.Liutkuvienė.

Pašnekovė teigė, kad šie keturkojai pasirodo ir prapuola jau ne pirmą kartą.

Analogiška situacija buvo ir praėjusį pavasarį. Po tada nutikusio incidento šunys nesirodė iki lapkričio.

"Tai rodo, kad yra šeimininkai. Jie turbūt naudojasi socialiniais tinklais, skaito laikraščius ir pan., tad turbūt pamatė. Jeigu tai būtų bešeimininkis, valkataujantis šuo, tai, galiu pasakyti iš patirties, apie tokius plūsta skambučiai, o šiuo atveju jie dingo. Net spėlioti nereikia, 100 proc. jie dabar namuose, pririšti", – dėstė G.Liutkuvienė.

Tikėtina, kad kuriam laikui prastai prižiūrimų šunų laisvė bus smarkiau apribota, ir istorijos apie jų išpuolius pritils.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sigis

Sigis portretas
Žurnalistai visiškai nebeturi ką veikti, taip suprantu. Galėtų parašyti ką nors gražaus, bet juk tai - nepopuliaru, o kriminalo jokio nėr, tai rašo bile ką...

To žinau aš juos

To žinau aš juos portretas
Jei jūs juos žinote,tai ir žinote kas jų šeimininkai?

Hana

Hana portretas
Matyt kiniečių restoranas pasistenge
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių