Quantcast

Klaipėdoje aliarmas dėl vaikų: vėl bandė pagrobti mergaitę?

Vieno Klaipėdos daugiabučio kieme itin didelį išgąstį patyrė vienuolikmetė klaipėdietė. Baimė netekti dukros persmelkė ir jos mamą, kuri įsitikinusi – pakeliui į mokyklą mergaitę bandyta pagrobti.

Griebė už rankos užsienietis?

Mergaitės mama pasakojo, kad dukra į mokyklą išėjo vakar ryte, apie 7.30 val. Pakeliui ji buvo susitarusi susitikti su drauge, mergaitės įpratusios į mokyklą eiti kartu.

Vėliau dukra mamai pasakojo, kad draugė vėlavo, o galiausiai ir visai nepasirodė. Mergaitė bičiulės laukė jos daugiabučio namo kieme.

Ten ji ir pamatė nepažįstamą vyrą, kuris mojavo ir jai kažką šaukė.

Vaikas pradžioje net pamanė, kad vyras kreipiasi ne į ją, tačiau jis greitai priartėjo ir sugriebė nepilnametę už rankos.

Pasak mamos, vyras jos dukrai nieko nepasakė, tik griebėsi telefono ir suskubo kažką aiškinti į ragelį.

"Mano dukra nuo mažens puikiai moka ir lietuvių, ir rusų kalbas. Ji tikino, kad už rankos ją laikęs vyras nekalbėjo nė viena šių kalbų. Iš kalbos tono dukra spėjo, kad jis kažkam raportavo, jog ją pagavo. Vieną akimirką pajutusi, kad vyras kiek laisviau gniaužia jos riešą, dukra ištraukė ranką ir pabėgo. Kai ji nubėgo iki gatvės, to žmogaus nebematė", – pasakojo klaipėdietė.

Ne pirmas toks atvejis

Į pamoką mergaitė pavėlavo, ji buvo sutrikusi ir papasakojo mokytojai, kas atsitiko.

Pedagogai labai greitai sureagavo, ir netrukus L. Stulpino progimnazijos direktorė Diana Čedavičienė jau skambino į policiją. Su mergaite ėmėsi bendrauti mokyklos psichologė.

L. Stulpino progimnazijos vadovė teigė neabejojanti, kad 11-metė sakė tiesą.

Direktorė vakar patikino, kad pareigūnai labai greitai sureagavo, atvyko į mokyklą, sulaukė mamos ir pabendravo tiek su mergaite, tiek su mokytojais bei mama.

Dukros būklę apibūdinusi moteris teigė, kad vaikas jaučiasi neblogai, bet galbūt tai buvo tik teigiamas psichologės poveikio rezultatas.

"Labai norėčiau, kad policija sureaguotų tinkamai. Žinau, kad pietinėje miesto pusėje dar vasarą pasitaikė atvejis, kai nepažįstami vyrai bandė į mašiną įsitempti mažą mergaitę. Tai labai rimta. Man nekyla abejonių dėl blogų dukrą už rankos sugriebusio vyro kėslų. Jis lauke dėvėjo kaukę, kuri dengė visą veidą iki pat akių, o ant galvos jis turėjo kepurę ar gobtuvą. Netikiu, kad tai – apsauga nuo koronaviruso. Mano manymu, tai buvo maskuotė, noras paslėpti savo veidą. Dukra sakė, kad tas žmogus buvo šviesios odos, išvaizda nesiskiriantis nuo bet kurio kito mūsų gatvėmis vaikštančio vyro", – pasakojo mergaitės mama.

Užpuolikai liko nežinomi

Moteris ketino vykti į policijos komisariatą ir parašyti oficialų pareiškimą. Taip ji tikisi tinkamos pareigūnų reakcijos ir motyvuoto atsako.

L. Stulpino progimnazijos vadovė teigė neabejojanti, kad 11-metė sakė tiesą. Tai jai patvirtino ir klasės auklėtoja, ir psichologė.

Mokyklos vadovė ketino jau tą pačią dieną su vaiko gerovės komisijos nariais tartis, kaip paaiškinti vaikams ir paaugliams apie saugų elgesį viešose vietose.

Artimiausiu metu psichologė ketina bendrauti su išpuolį patyrusios mergaitės klasės draugais.

Vasarą pietinėje miesto pusėje tikrai buvo atsitikimas, kai mažą mergaitę nepažįstami vyrai norėjo įsisodinti į lengvąjį automobilį.

Tąkart jų nustatyti nepavyko, o mažų vaikų turintys tėvai ryžosi patruliuoti kiemuose, taip bandydami apsaugoti savo atžalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintare

Gintare portretas
Rita, o to Mariaus pavarde prasideda ne is “V” raides?

Rita

Rita portretas
Žinau, Klaipėdoje gyveno pedofilas vardų Marius. Dar juokios bausmės nebūvo jam, tikiuosi bus

Kora

Kora portretas
Tik tėvai gali apsaugoti savo vaikus. Būkite budrūs.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių