Quantcast

Įžūlus nusikaltimas Klaipėdoje: smogė senolei ir pagrobė rankinę

Klaipėdoje įvykdytas įžūlus nusikaltimas – naktį tuščioje automobilių aikštelėje užpulta moteris. Miesto policijos komisariato pareigūnai tikina jau kelerius metus panašaus braižo apiplėšimų nefiksavę.

Prieš antradienio vidurnaktį 81-erių moteris baigė darbą, užrakino patalpas, susiruošė namo ir nė nenujautė, kad kasdienė rutina vėlų paros metą jai gali baigtis netikėtu išpuoliu.

Buvo jau pusvalandis po vidurnakčio, kai ši klaipėdietė savo mašina atvažiavo į aikštelę prie naujosios turgavietės, Jūreivių gatvėje, kaip įprasta, užrakino automobilį ir patraukė per tamsią aikštę namo.

Moteris nenujautė, kad tamsoje jos laukė užpuolikas.

Staiga ji pajuto smūgį į galvą ir nugriuvo. Panašu, kad trumpam buvo dingusi sąmonė.

Kai atsipeikėjo, nusikaltimo auka pasigedo rankinės. Plėšiko grobis visai menkas – vos penki eurai. Tiesa, pagrobtoje rankinėje buvo banko kortelė, dokumentai, raktai, tik nusikaltėliui iš jų, ko gero, mažai naudos. Bandydamas pasinaudoti šiais daiktais, jis gali būti susektas.

Nukentėjusioji iškvietė pareigūnus, bet įtartinų asmenų jiems pamatyti nepavyko.

Tikėtina, kad rankinę plėšikas bus numetęs kažkur pakeliui. Vakar iki pietų pareigūnai jos nebuvo radę.

Užtat nukentėjusiosios laukia daug rūpesčių – pasikeisti namų užraktus, pasirūpinti naujų dokumentų gavimu, blokuoti banko kortelę. Visa tai kainuos laiko ir pinigų.

Dar nežinia, kaip galvos trauma atsilieps solidaus amžiaus moters sveikatai.

Klaipėdos miesto policijos komisariate dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, o pareigūnai tikina, kad tokio pobūdžio apiplėšimų mūsų mieste senokai bebuvo.

Pernai, pasak pareigūnų, panašių nusikaltimų sumažėjo daugiau nei perpus.

Dar prieš porą metų užpuolikai tykodavo pagyvenusių moterų ir pastūmę jas pagrobdavo rankines. Aukų šie nusikaltėliai dažniausiai tykodavo dienos metu parduotuvėse, prie kasų, kai pirkėjos mokėdavo už prekes.

Pamatę, kad močiutė atsiskaitė didesne kupiūra, grąžą įsidėjo į piniginę, o piniginę įbruko į rankinę, jie pasekdavo tokią auką iki namo laiptinės, kur belikdavo bobulę pastumti ir pastvėrus grobį sprukti.

Trečiadienio nakties atvejis – kitoks. Tikėtina, kad nusikaltėlis atsitiktinai atsidūrė aikštelėje prie turgaus ir spontaniškai sugalvojo apiplėšti moterį.

Apmaudu, kad nukentėjusioji neįžiūrėjo užpuoliko, bet tai neleidžia jam tikėtis, kad pareigūnai jo nesuseks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baisiausia, kad 81 metų moteris dirba iki vidurnakčio.

Vaflis

Vaflis portretas
Tikriausiai mazos dozes turetojas.

Budelis

Budelis portretas
Surasti py de ra ir iskart ant sakos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių