Quantcast

Klaipėdietį laiptinėje peiliu sužalojusiam vyrui prokurorai prašo priverstinio gydymo

  • Teksto dydis:

Klaipėdietį laiptinėje peiliu sužalojusiam vyrui prokurorai teismo prašo skirti priverstinį gydymą.

Kaip rašoma pirmadienį išplatintame prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai kovo 2-ąją Klaipėdoje, vieno Kauno gatvėje esančio daugiabučio laiptinėje, peiliu užpultas 37 metų mokytojas, šio namo gyventojas.

Iš pradžių tyrimas buvo atliekamas kaip dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, tačiau vėliau, surinkus daugiau duomenų ir gavus patikslintas ekspertų išvadas, nusikalstama veika buvo perkvalifikuota į pasikėsinimą nužudyti.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė.

Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl lėtinio psichikos sutrikimo vyras ir nusikaltimo įvykdymo metu ir vėliau negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Specialistai konstatavo, kad asmeniui rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Gavęs šias ekspertų išvadas, tyrimui vadovavęs prokuroras Jurijus Petuchovas liepos 15 dieną kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo 52 metų užpuolikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dd

Dd portretas
Taip taip žinom kaip nesuvokė ir nesuvokia

Dabar bandiūgas nesodinsim,

Dabar bandiūgas nesodinsim, portretas
bet gydysim....dddddd.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių