Quantcast

Klaipėdiečiai beda pirštu į miesto piktžaizdes: vis daugėja apleistų automobilių

  • Teksto dydis:

Kiekvieną savaitę Klaipėdoje sulaukiama keliasdešimt pranešimų apie savininkų paliktas ir neeksploatuojamas transporto priemones. Sugedę, nenaudojami automobiliai numetami ne tik gatvėse, pakelėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose.

Per mėnesį savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyris sulaukia begalės pranešimų apie niekam nereikalingas, tačiau vietą užimančias transporto priemones.

Šį kartą klaipėdietis Vytautas informavo net apie kelis dūlančius ir nenaudojamus automobilius, tapusius vandalų grobiu.

Vyras į „Facebook“ paskyrą „Reidas TV“ atsiuntė ne vieną nuotrauką, kurioje užfiksuoti visoje Klaipėdoje išsibarstę automobiliai-„vaiduokliai“.

„Rambyno gatvėje ilgai buvo niokojamas automobilis „Nissan Micra“. Prieš porą metų dingo valstybiniai numeriai, po to buvo išmalti langai. Į mašiną spardyta. Galiausiai šiandien kažkas užmetė ant žolyno“, – apie susidariusią situaciją buvo informuoti gyventojai.

„Facebook“ paskyros „Reidas TV“ skaitytojo Vytauto nuotr.

Netoli Švyturio arenos miestiečiai gali išvysti ir didesnio masto nuniokotą transporto priemonę, kurioje, kaip matyti, įnirtingai ieškota tam tikro grobio. Kaip teigia patys klaipėdiečiai, sunkvežimis ne vietoje stovi jau kurį laiką.

„Kitas turtas ilsisi jau metus šalia Švyturio arenos. Atrodo, kad sunkvežimis sustojo darbo metu. Su visais baldais. Kai ilgai stovi mašina, tai nenuostabu, kad jau patikrintas turinys“, – apie miesto piktžaizdę pranešama „Reidas TV“ paskyroje.

„Facebook“ paskyros „Reidas TV“ skaitytojo Vytauto nuotr.

Vieno lengvojo automobilio savininkas turėjo įžūlumo „Audi“ markės automobilį palikti stovėjimo aikštelėje netoli „Regitros“, o to pasekmė – akį rėžiantys vaizdai: nuniokota išorė, dingusios durelės.

„Darbuotojai privalės pasidomėti, kas čia per aparatas jų kieme stovi. Be durų, išmaltais langais“, – dėstoma feisbuko įraše.

„Facebook“ paskyros „Reidas TV“ skaitytojo Vytauto nuotr.


Baudos – iki 300 eurų

Nenaudojamas transporto priemones savininkai privalo utilizuoti. Už nusižengimą numatytai tvarkai gali būti taikomos administracinės nuobaudos.

Nusižengus pirmą kartą, skiriama 35 eurų bauda. Už pakartotinį nusižengimą asmuo gali būti baudžiamas iki 300 eurų bauda bei transporto priemonės konfiskavimu. 

„Nuvykę į vietą nustatome aplinkybes. Jeigu automobilis trukdo eismui, informuojame pareigūnus, ir transporto priemonė yra patraukiama. Informacija perduodama policijos pareigūnams, kurie turi nustatyti savininko tapatybę“, – anksčiau redakcijai nemalonius radinius komentavo Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Pasak S. Valiulio, jeigu automobilis yra techniškai tvarkingas ir netrukdo eismui, savivaldybės atstovai negali reikalauti jo pašalinti.

Policijos pareigūnai transporto priemones patraukti gali tik jeigu jos trukdo eismui.

Apie apleistus automobilius klaipėdiečiai raginami pranešti Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Ot yra ka veikti palieka masina nusispjauti o paskui burys durniu eina dauzyti masinas ir lieka nekalti

Žurnalistui

Žurnalistui portretas
Parašyk geriau apie apleistus pastatus Klaipėdos centre. Jie labiausiai teršia miestą. Ir į aikštelę jų nenuvilksi.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Pas mane kieme stovi maziausiai 3 auto kurias jau matau metus toj pacioj vietoje... reiketu tokias mashinas tikrint ant draudimo ir TA , nieko nera ilga laika - isvezti i aikstele informavus savininkus kad jie turi pora sav atsiimti auto arba tas bus utilizuotas ar parduoda varzytyniuose
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių