Quantcast

Paaiškėjo Klaipėdą sudrebinusių garsų priežastis

Penktadienį, kelios minutės po 15 val. Klaipėdoje girdėjosi garsai, panašūs į galingus sprogimus. 

Klaipėdoje bei priemiesčiuose gyvenantys žmonės apstulbo išgirdę iš pradžių vieną, o netrukus ir antrą labai stiprų sprogimą.

Žmonės sutrikę suskubo skambinti į policiją.

Klaipėdiečiai dalijasi spėjimu, kad virš miesto praskridę naikintuvai viršijo garso greičio barjerą, tokio reiškinio sukeliamas garsas ir pojūtis labai panašus į išgyventą miestiečių. Užmiestyje gyvenantys žmonės taip pat liudija matę labai greitai praskrendančius lėktuvus.

Neįprastą garsą girdėjo ir palangiškiai.

Apie jokią nelaimę ir praėjus 20 minučių nepranešta nei policijai, nei ugniagesiams. Valstybinio uosto tarnybos patikino, kad uoste ramu.

Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai majoras Tomas Balkus patikino, kad tokia galimybė, kad kažkokie lėktuvai viršijo garso greitį ir taip sukėlė smūgio bangą yra. Tačiau patvirtinti, kad būtent tai ir atsitiko virš Klaipėdos, jis dar negalėjo. Šiuo metu situacija aiškinama.

„Du į sprogimą panašūs garsai, kurie buvo girdimi Klaipėdos miesto apylinkėse yra susiję NATO Oro policijos misija. Penktadienį paskelbus A-Scramble iš Šiaulių Aviacijos bazės pakilo 2 Belgijos F16 naikintuvai perimti ir atpažinti iš Kaliningrado srities virš Baltijos jūros skrendančius du Rusijos SU30 orlaivius. Orlaiviai skrydį vykdė be skrydžio plano, radijo ryšio nepalaikė, atsakikliai buvo išjungti“, – galiausiai, penktadienio popietę situaciją paaiškino kariuomenės atstovas.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Viešųjų ryšių karininkas vyr. leitenantas Arnas Glazauskas paaiškino, kad paprastai treniruočių metu virš miestų NATO naikintuvai neskraido. Tačiau, kai tikslą reikia pasiekti labai greitai, kaip tai buvo ir penktadienį, lakūnai stengiasi skristi tiesiausiu keliu.

„Realiai jokio sprogimo nebuvo, tai tik toks garso efektas, kai lėktuvas pasiekia 1200 kilometrų per valandą greitį, susidaro suspausto oro banga, kuri sukelia klaipėdiečių girdėtą efektą“, – paaiškino A.Glazauskas.

Šį kartą NATO kariai laiku ir tinkamai atliko pareigą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
niekas uz nieka Lietuvoj neatsako.Kas nori sprogdyna,uzmusineja,smardyna jus runkelei tylekit.Lietuviska demokratyja

senis

senis portretas
Donbasas jau 6 metus gyvena po ukrainos ir nato bombomis

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nemaniau, kad tiek daug pas mus durnių yra, kurie skųsis sudrumsta ramybę, bandys ieškoti kažkokių pasiaaiškinimo iš kažko ar teisybės ieškojimo, džiaugities, kad esat sveiki. Karo pasiilgot, visų mirčių ir jo padarinių, kad skundžiaties? Susiimkit.
VISI KOMENTARAI 98

Galerijos

Daugiau straipsnių