Quantcast

Lėbartuose atkastame kape ieškota aukso

Nužudyto vaikino kapą savaitgalį Lėbartuose išniekinę asmenys yra kapų plėšikai, žinoję ar įtarę, kad velionis buvo palaidotas su brangiais auksiniais papuošalais.

Nužudyto vaikino kapą savaitgalį Lėbartuose išniekinę asmenys yra kapų plėšikai, žinoję ar įtarę, kad velionis buvo palaidotas su brangiais auksiniais papuošalais.

Baiminosi, ar ras kūną

Sekmadienį gavę žinią apie iškasinėtą 1984 m. gimusio Evaldo Gliaudžio kapą pareigūnai tyrimo ėmėsi antradienį. Pirmasis jų tikslas buvo sužinoti, ar iš kapo dingo palaikai.

Antradienį visą pusdienį duobkasiai atkasinėjo suardytą kapą. Šį veiksmą stebėjo Klaipėdos apskrities policininkai, bylos tyrimą kuruojantis prokuroras Darius Alekna, teismo medicinos ekspertas Remigijus Petrauskas ir du velionio pusbroliai.

Kai tapo aišku, kad velionio palaikai nedingo, kilo kita nusikaltimo versija – čia darbavosi kapų plėšikai.

Nors pareigūnai kol kas neatskleidžia, ar kapo duobėje rastas nors vienas aukso dirbinys, galima spėti, kad jokių vertybių antradienį neaptikta.

Karsto dangtis buvo sulaužytas iki tyrimo. Tai įtikino tyrėjus, kad nusikaltėliai pasiekė kūną ir galbūt rado grobį, kurio tikėjosi, arba nusivylė jo neaptikę.

Kadangi duobę kasė paskubomis, palaikų dalys galėjo būti užkliudytos kastuvų.

Nešiojo storą grandinėlę

Pareigūnų įsitikinimu, kapinėse darbuotasi naktį. Pareigūnai neatskleidžia, ar aptiko bent kokių pėdsakų, leidžiančių spėti, jog juos paliko kapo plėšikai.

Veikiausiai nei batų, nei automobilio ratų pėdsakų po pustrečios dienos toje vietoje neliko, juo labiau kad sekmadienį po pietų prapliupo lietus.

Pareigūnams nekyla klausimas, kodėl vertybių ieškota būtent E.Gliaudžio kape. Vaikinas buvo glaudžiai susijęs su nusikalstamu pasauliu, jis įtarinėtas heroino platinimu. Tarp narkotikų prekeivių jis užėmė aukštesnę nei eilinis prekiautojas kvaišalais padėtį.

Jį prisimenantys jauni žmonės iki šiol liudija, kad E.Gliaudys gyveno plačiai, lengvai gautus pinigus leido nė kiek jų negailėdamas. Jaunuolis ant kaklo nešiojo storą auksinę grandinėlę, mūvėjo įspūdingo dydžio žiedą, jo ranką puošė labai brangus laikrodis.

2009 m. nužudytas R.Gliaudys rastas laukuose ties Kairiais, netoli tos vietos, kur narkotikų platintojai buvo įsirengę slėptuvę. Apie nusikaltimo motyvą galima tik spėlioti.

Auka mirė lūžus kaklo slanksteliui, paprastai kalbant, vaikinui buvo nusuktas sprandas, o tai reiškia, kad žudiko būta fiziškai labai stipraus.

Kūnas aptiktas baloje, tačiau jį ten paguldę asmenys turėjo šiokių tokių moralinių skrupulų, nes velionis nebuvo numestas bet kaip. Jis tebebuvo su visais kasdien nešiotais aukso papuošalais, kūnas nors ir vandenyje, bet paliktas laidojimui tinkamoje pozoje.

Velionis lauke gulėjo ilgiau nei savaitę, į karstą jis buvo paguldytas baltomis pirštinėmis, pridengtas buvo ir veidas.

Tiesa, kažkas prisimena, jog trumpam marška nuo veido buvo nuimta.

Tačiau niekas iš laidotuvėse dalyvavusių žmonių dabar negali neabejotinai patvirtinti, kad E.Gliaudys amžino poilsio atgulė su visais savo papuošalais.

Su jo mama ir seserimi, dabar gyvenančiomis Vokietijoje, pareigūnai dar nesusisiekė, tad jų paliudijimo byloje, panašu, dar nėra.

Kalbos pasklido ir "zonoje"

Atrodo, kad išaiškinti žmogžudystės nepavyko tik per plauką, tada viso labo pritrūko įrodymų apkaltinti kaltininkus. Oficialiai ši byla iki šiol laikoma neišaiškinta. E.Gliaudžio draugai taip pat ketino keršyti.

Visiškai gali būti, kad būtent E.Gliaudžio kapą aukso ieškoję asmenys atkasė todėl, kad po šio vaikino žūties nusikaltimą tyrę pareigūnai demaskavo ir įkišo už grotų labai daug narkotikų prekiautojų, vėliau paskleidusių tam tikrą informaciją apie velionį.

Galima manyti, kad prieš šešerius metus ar vėliau į įkalinimo įstaigas nukeliavo nemažai E.Gliaudį pažinojusių asmenų. Jie ir papasakojo apie nužudytą vaikiną, apie turėtas ir galbūt į kapą su juo užkastas vertybes.

"Kai visas kūnas nori dozės arba trokšta alkoholio, galbūt dingsta baimė naktį kasinėti kapuose. Mano akimis žiūrint, šie asmenys ne ką žiauresni, nei tie, kurie dėl kelių eurų apiplėšia ar net nužudo žmones, – teigė Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Darius Alekna. – Pamenu, 2002 metais Plikiuose vienas žmogus kapinėse iškasė seniai palaidoto žmogaus kaukolę ir gąsdino ja merginas. Šiuo atveju, esu tikras, kad motyvas buvo kur kas paprastesnis.."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Tai ir taip visiems buvo aišku. Tik kodėl niekas nepastebėjo,kai buvo darkomas kapas.Tų darbininkų stovėjimas prie vartų jokios reikšmės neturi,kas nori tas ir važinėja.Tai gal geriau juos įpareigoti kapinių saugojimui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių