Quantcast

Grybautojai teko išgyventi kraupią dramą

Šalia Klaipėdos esančiame Kairių miške grybautojai teko išgyventi kraupią skausmo ir išgąsčio dramą. Moterį užpuolė pitbulterjerų veislės šuo, o jo šeimininkai pasislėpė. Krauju paplūdusiai klaipėdietei nepadėjo ne tik nelaimės kaltininkai, bet ir pro šalį važiavę kiti grybautojai – žmonės pasišalino pareiškę, kad automobilyje neturi nei binto, nei tvarsliavos.

Šalia Klaipėdos esančiame Kairių miške grybautojai teko išgyventi kraupią skausmo ir išgąsčio dramą. Moterį užpuolė pitbulterjerų veislės šuo, o jo šeimininkai pasislėpė. Krauju paplūdusiai klaipėdietei nepadėjo ne tik nelaimės kaltininkai, bet ir pro šalį važiavę kiti grybautojai – žmonės pasišalino pareiškę, kad automobilyje neturi nei binto, nei tvarsliavos.

Šoko kaip kulka

Šis grybavimo sezonas Irenai įsimins ilgam. Moteris jau savaitę gydoma ligoninėje po sunkios kojos blauzdos operacijos. Nėra aišku, kaip klaipėdietė sveiks, nes svetimas šuo perkando sausgysles, išdraskė du trečdalius blauzdos. Jos kojoje – trys plėštinės žaizdos.

Kraupi akistata su pitbuliu nutiko užpraeitą sekmadienį. Klaipėdietė į mišką išsiruošė pėsčiomis su savo šunimi. Tačiau moteris senyvo amžiaus keturkojį vedėsi už pavadėlio, o suradusi grybų plotelį pririšo jį prie medžio.

"Netikėtai pasirodė moteris su vyru, šalia jų bėgo palaidas šuo, be pavadžio ir be antsnukio. Pakėliau ranką ir, mostelėjusi į savo šuns pusę, pasakiau, kad būtų atsargūs, nes prie medžio yra pririštas mano šuo. Tą akimirką pamačiau, kaip palaidas pitbulis lyg kulka šoko prie manęs. Aš stovėjau. Spėjau tik ištarti "fu", o jis kad griebė mane už kojos", – kraupų išgyvenimą pasakojo moteris.

Lūžo peilis

Šuo suleido dantis į kairę blauzdą, o sukandęs taip draskė, kad šuns šeimininkas negalėjo jo atplėšti.

"Tas vyras tik laikė jį už odos ties galva. Tiesą sakant, nuo to tik labiau išdraskyta žaizda liko. Aš parvirtau ant žemės. Lyg ir mėginau durti grybavimo peiliuku šuniui į šoną, bet peiliukas sulūžo. Pamačiau, kaip kraujas švirkščia čiurkšle iš mano kojos. Ten buvo didžiulė žaizda. O tą sekundę mano šuo nusitraukė pavadį ir pribėgo prie manęs. Galvojau, kad ir mano šunį sudraskys", – ištikusį siaubą prisiminė klaipėdietė.

Pavadžiu stabdė kraujotaką

Moteris savo šuns pavadžiu sugebėjo užveržti ir taip sustabdyti kraujotaką.

"Pitbulio šeimininkas, lyg užsikirtęs, vis kartojo tą patį – klausinėjo, ar aš ant jo nepykstu. Man darėsi silpna, nes kraujas labai smarkiai plūdo. Paprašiau, kad jie iškviestų medikus", – pasakojo Irena.

Moters daiktai, liemenė ir maišelis, telefonas, buvo padėti kiek toliau, kur buvo pririštas šuo.

"Su šuns šeimininku buvusi moteris nuėjo tolėliau ir skambino bendruoju pagalbos telefonu 112. Aš šuns šeimininko paprašiau, kad paduotų mano daiktus. Supratau, kad, sulaukusi medikų, pati neturėsiu kur dėti savo šuns. Paskambinau kaimynui ir paprašiau, kad paimtų šunį iš miško", – pasakojo Irena.

Pitbulio šeimininkas teisinosi, kad jo šuo paimtas iš prieglaudos, o ten esą jam kažkoks žmogus buvo spyręs į snukį. Todėl augintinis nemėgsta žmonių.

Gailėjo binto?

Greitosios medicinos pagalbos ekipažas ilgokai klaidžiojo, kol surado tinkamą įvažą į mišką. Telefonu medikai konsultavo Ireną, kaip elgtis patyrus tokią traumą.

"Kraujas plūdo, medikai patarė atleisti užveržtą kraujotaką, nes ilgai taip laikyti negalima. Paklausiau, ką daryti su žaizda, medikė paaiškino, jog uždėčiau ką nors švaraus, kas pristabdytų kraujoplūdį. Nieko šalia neturėjau. Juk gulėjau ant žemės kruvina koja", – pasakojo moteris.

Tuo metu medikus kvietusi pitbulio šeimininko draugė nežinia kur dingo, pats šuns šeimininkas išėjo į proskyną pasitikti medikų. O į tą patį mišką įsuko mėlynos spalvos automobilis.

"Išlipę jauni žmonės guviai paklausė: "Tai kas gi nutiko?" Aš paprašiau binto ar tvarsliavos. Sakiau, kad reikia kraują sustabdyti. O jie patikinę, jog nieko neturi, gali pasiūlyti tik plastikinį maišelį, sėdo į mašiną ir išvažiavo. Taip ir likau gulėti kraujuodama", – pasakojo moteris.

Šunį išvežė

Vos išvažiavus mėlynos spalvos automobiliui, dideliu greičiu iš miško išdūmė ir kita mašina.

"Nespėjau pažiūrėti kokia, tačiau manau, kad juo išvažiavo moteris ir skubiai išvežė pitbulį iš miško. Kai atvyko medikai, jie mane sutvarstė ir įkėlė į mašiną. Bevažiuojant manęs paklausė, ar įkando skiepytas šuo? Atsakiau, kad neturiu jokio supratimo. Man jau temo akyse", – vakar kalbėjo Irena.

Medikai stabtelėjo, pravėrė langą ir perklausė einančio šuns šeimininko, ar jo šuo buvo skiepytas.

"Vyras pasakė, kad taip. Paklausiau pavardės, vardo ir adreso. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad galbūt tai buvo išgalvoti duomenys", – prisiminė nukentėjusioji.

Policijos niekas nekvietė

Tai, kad pavojingos veislės šuns šeimininkas taip ir pradings nežinioje, sukėlė įtarimų nukentėjusiosios Irenos broliui Zigmui.

Atskubėjęs į ligoninę ir sulaukęs, kol sesuo atsigaus po dvi valandas trukusios operacijos, vyras išklausinėjo apie įvykio aplinkybes ir nustebo, kad policija net nežino apie incidentą miške.

"Paaiškėjo, kad niekas įvykio netiria. Parašiau raštą policijai ir išsiunčiau elektroniniu paštu. Užklausiau ir greitosios medicinos pagalbos, kodėl jos darbuotojai nekvietė policijos. Pasirodo, Bendrosios pagalbos centras tai turėjo padaryti, tačiau jie, atsakę į mano raštą, tikino, kad nebuvo būtinybės. Siaubas, tai palaukime, kol tas šuo ką nors negyvai uždraskys, tuomet gal pradės kas tirti, o gal nepradės net?" – pyko klaipėdietis.

Zigmas nenurimo ir pareikalavo Bendrojo pagalbos centro smulkiai išaiškinti, kaip vyko tos dienos įvykiai.

"Pasirodo, miške telefonu 112 skambinusi pitbulio šeimininko žmona ar draugė sumelavo. Ji pasakė, kad miške mato šuns sukandžiotą moterį, šuns ar jo šeimininko nemato, o ji yra praeivė. Gavau atsakymą, kad šiuo atveju Bendrasis pagalbos centras policijai pranešimo neperdavė, o informavo medikus, kad būtų suteikta medicinos pagalba", – tikino Zigmas.

Pitbulis – tarsi ginklas

Irenai besigydant ligoninėje, tik po brolio Zigmo laiško policijai moterį apklausė dvi Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnės.

"Tačiau jos penktadienį aiškino, kad nurodytu pitbulio šeimininko adresu nieko nerado. Spėju, kad ir pavardę vyras išgalvojo. Tyrėjos atnešė kažkokių vyrų nuotraukas, jose šuns šeimininko neatpažinau", – patikino nukentėjusioji.

Irenos brolis Zigmas rėžtelėjo, kad viskas būtų paaiškėję akimirksniu, jei tik į mišką kartu su medikais būtų atvykusi policija.

"Juk tokios veislės šuo yra ginklas. Kai žmogui padaromi tokio pobūdžio sužalojimai, spėju, kad net ligoninės priimamasis turėtų apie tai pranešti policijai. Dabar gi visa tai nebuvo padaryta", – pastebėjo vyras.

Laukia ekspertų žodžio

Vakar žurnalistams Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkės Kristinos Linkienės pasiteiravus, ar policija domėjosi telefono numeriu, kuriuo buvo skambinta Bendrajam pagalbos centrui, komisariato vadovės balse buvo girdėti nepasitenkinimas.

"Mes tokių aplinkybių nežinome. O kodėl nukentėjusioji apie tai mums nepranešė? Ji pasirašė dėl melagingų parodymų teikimo", – užuot pasidomėjusi, ką nuveikė jos pavaldiniai, sukandžiotos moters adresu užuominų pažėrė K.Linkienė.

Ji pareiškė, kad dėl incidento ikiteisminis tyrimas nepradėtas, tačiau tyrimas vyksta. Koks jis ir kas nuveikta, nesiteikta komentuoti.

"Ikiteisminį pradėsime tik tuomet, kai paaiškės, kokie yra padaryti sužalojimai. Baudžiamoji atsakomybė numatyta tik tokiu atveju, kai dėl neatsargumo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas, o ne nežymus. Lauksime teismo medicinos ekspertų išvados, koks padarytas sužalojimas", – teigė K.Linkienė.

Komentaras

Vilius Valys

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas

Pitbulterjerai yra priskiriami kovinių šunų veislei. Nieko sau, juk tyrimą reikėjo pradėti dar karštomis pėdomis. Jei miške įkąstų bešeimininkis šuo, reikėtų kviesti specialistus, kad jį sugautų. Kiekvienas taip turėtų pasielgti, kad kitų toks šuo nesukandžiotų. O jei šalia buvo šeimininkas, manyčiau, policija turėjo važiuoti. Jie turėjo greitai sureaguoti, nes toks šuo kelia grėsmę aplinkiniams. Tokie šunys turi būti vedžiojami tik su antsnukiais ir su pavadėliais. Jiems privalu turėti specialų leidimą, panašų į tą, kokio reikalaujama įsigyjant ginklą. Nuo liepos 1-osios tokių šunų negalima laikyti daugiabučiuose. Todėl daug šunų buvo perregistruota į Klaipėdos rajone esančius sodus, privačius namus. Kaip kontroliuojami tokie augintojai, sunku pasakyti, reikia teirautis Klaipėdos rajono savivaldybėje. Tiesa, grupė Seimo narių yra užregistravę įstatymo pataisą, kad pavojingų šunų sąrašas būtų iš viso panaikintas. Esą ne šuo kaltas, atsakomybė tenka šeimininkui. Tačiau man įdomu, kokiu būdu buvo užpulta moteris: ar ji stovėjo, ar judėjo? Stovėjo ir tik ranką pakėlė? Tuomet įdomu, ar šiam šuniui nėra pakrikusi psichika? Turėjau anksčiau praktikos ir žinau, kad tik vienas procentas nutinka tokių atvejų, kai šuo užpuola nejudantį žmogų. Ši situacija yra labai sudėtinga, manau, kad reikia atlikti labai rimtą tyrimą, nustatyti, kam priklauso šuo, ir net iškelti baudžiamąją bylą. Juk tai tas pat, kaip peiliu pjauti žmogų. Klausimas – kur tas šuo dabar yra ir ar ateityje nenukentės nuo jo daugiau žmonių?



NAUJAUSI KOMENTARAI

butent!

butent! portretas
toks suo ir vel kas zmogui, jis jau matomai iprates visus puldineti...neitiketina ant kiek niekas neveikiama, o suns seimininkai tai kosmarisko bjaurumo! antzmogiai...sugadino moteriai sveikata ir nieko, visi sau laimingi gyvena toliau?! nukentiejusiems sekmes surandant teisybe, sitie antzmogiai turi buti nubausti!

tikse

tikse portretas
Koks skirtumas kokia veisle? Reik ziuret i tai,kas atsitiko

Kas nustatė?

Kas nustatė? portretas
Keistai skampa, bet užtat garsiai kovinis pitbulterjeras. Moteris tokio šuns gyvo akyse vargu ar mačius yra, bet kuris kuris į stafą panašus jau ir kovinis ir pitbulterjeras, o jei jau įkando tai jau tikrai kovinis pitas, o ne Lietuvos lenciūginis. Graudžiai juokinga kaip viskas vienai veislei verčiama, kuri ant žmogaus šiaip jau neagresyvi, greičiau jos brisių būtų nupurtęs negyvai. Velniškai gaila moters, kad jai taip nutiko ir kuo nuoširdžiausia užuojauta ir, kad pasveikus pasekmių neliktų. Bet, kad niekam šuns be šeiminikės nemačius, o ypatingai žurnalistams, taip būgnais skanduojant ,,pitas,, mušt, lygiai tai pat sėkmingai galima rėkt, jei arkliavagys, tai čigonas. Per televizijos reportažą apie šį įvykįžmogelis senyvas, pas kaimyną pitbulis buvo, vos neįkando. Vienu žodžiu žmogui kanda-pitbulis, ir dar kovinis. Ir nusispjaut, kad tų tikrų pitbulių nieks net nematė. Jei gatvėj bebrotis su mašina pralėkė-Šumacheris, jei beržą su šaknim išrovė-Savickas. Ne šuo kaltas, o šeimininkas
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių