Quantcast

Juodoji švenčių pusė: darbo Klaipėdoje turėjo policija, medikai ir ugniagesiai

Ilgąjį kalėdinį savaitgalį darbo apsčiai turėjo tiek ugniagesiai, tiek ir policininkai. Klaipėdoje viename devynaukštyje pirmąjį Kalėdų vakarą liepsnojo butas, o kitą dieną uostamiestyje aptiktas nužudytas žmogus, taip pat sulaikyta nemažai neblaivių vairuotojų.

Nerimavo ne šiaip sau

Ugniagesiai ne veltui su nerimu laukia ilgųjų šventinių savaitgalių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gaisrų skaičius gyvenamuosiuose namuose švenčių metu išauga trečdaliu.

Per pastaruosius penkerius metus kalėdiniu laikotarpiu Lietuvoje kilo 274 gaisrai, jų metu žuvo 7 žmonės, 11 gyventojų patyrė traumų, ugniagesiai gelbėtojai išgelbėjo 5 gyventojus.

Gaisras Klaipėdoje kilo ir šių Kalėdų pirmąjį vakarą. Užsiliepsnojo butas devynaukštyje Žardininkų gatvėje.

Apie tai pranešimas gautas 21 val. Gaisras kilo septintame namo aukšte.

Į įvykio vietą išvyko gausios ugniagesių pajėgos ir medikai. Visa laimė, aukų išvengta, tačiau kuriam laikui buvo evakuoti degusio devynaukščio gyventojai.

Ugniagesių darbą apsunkino lengvieji automobiliai, kuriais buvo užstatytas šio namo kiemas.

Agresyvūs ir neblaivūs

Kur kas daugiau darbo turėjo policininkai.

Jiems Kūčių vakarą Laukininkų gatvės namo laiptinėje teko tramdyti neblaivų (1,43 prom. alkoholio) 43 metų vyrą, kuris pasipriešino dviem Klaipėdos pareigūnams.

Pastarieji agresyvų asmenį tramdė elektros impulsiniu įtaisu bei antrankiais.

Po grumtynių vienas pareigūnas (g. 1993 m.), suteikus medikų pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Gruodžio 25 d. 19.45 val. į Klaipėdos ligoninę kreipėsi 50 metų vyras, kuris paaiškino, kad tą pačią dieną apie 17 val. parke Kauno gatvėje jį užpuolė ir peiliu sužalojo du nepažįstami asmenys.

Nukentėjusysis išleistas gydytis ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą patį vakarą Klaipėdoje, Vilniaus plente, atlikus dalinę automobilio "Audi A3" apžiūrą, ant vairuotojo sėdynės rastas folijos lankstinukas su biria baltos spalvos medžiaga.

37 m. vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Kalėdų vakarą į areštinę uždaryta ir 42 metų moteris, kuri I.Simonaitytės gatvės daugiabučio kieme, būdama neblaivi (1,97 prom.), vairavo automobilį "Volkswagen", kliudė "Toyota" ir, nulaužusi veidrodėlį, nuvažiavo. Pareigūnai kaltininkę sulaikė.

Tuo pat metu Statybininkų prospekte pastebėta, kaip automobilis "Kia" rėžėsi į kieme stovėjusį "Toyota".

Atvykę pareigūnai nustatė, kad "Kia" vairavo 1982 m. gimęs vyras, kuriam alkoholio matuokliu nustatytas 1,87 prom. neblaivumas, asmuo taip pat uždarytas į areštinę.

Kalėdos baigėsi tragiškai

Šeštadienio popietę savo bute aptiktas nužudytas vyras, o Šilutėje, taip pat savo bute, rasta negyva moteris su kraujosruvomis kūne.

Antrąją Kalėdų dieną, apie pusė keturių po pietų, Klaipėdoje, Minijos gatvėje, rastas 64 metų vyro kūnas su durtinė žaizda krūtinėje.

Ten pat surastas ir spėjamas nusikaltimo įrankis – peilis. Nužudytąjį kraujo klane rado jį aplankyti atėję artimieji.

Poratlo žiniomis, kol kas dėl nužudymo niekas nesulaikytas. Aplinkybės tiriamos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. (nužudymas).

Tą pačią dieną apie 16.30 val. Šilutėje, Stoties gatvėje, savo bute, rastas 55 metų mirusios moters kūnas su kraujosruvomis kūne.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių