Quantcast

Iš JAV pargabentas penkerius metus slapstęsis sukčius: gal nuo jo nukentėjote ir jūs?

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba prašo atsiliepti asmenis, nukentėjusius nuo Sauliaus Budrio, kuris penkerius metus nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi Jungtinės Amerikos Valstijose. 

Ikiteisminis tyrimas dėl 31 metų klaipėdiečio nusikalstamų veikų pradėtas dar 2014 metais, tačiau vyras netrukus išvyko į JAV. Lietuvoje jis įtariamas sukčiavimu bei dviejų bendrovių turto ir pinigų pasisavinimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad S. Budrys, dirbdamas jau bankrutavusios bendrovės „Orfis“ Klaipėdos padalinio vyriausiuoju vadybininku, galimai pasisavino bendrovės „Orfis“ turtą – statybines medžiagas. Tuo pat metu dirbdamas vadybininku kitoje taip pat bankrutavusioje Klaipėdos bendrovėje „Adonas“ jis galimai pasisavino bendrovei priklausančias pinigines lėšas. Be to, išsiaiškinta, kad S. Budrys apgaule iš kelių fizinių asmenų gavo avansu pinigus už prekes, kurių pirkėjams nepateikė.

Dar 2014 metų vasarą į bendrovę „Orfis“ kreipėsi klientai, kurie per S. Budrį buvo užsakę prekes, tačiau jų taip ir negavo. Bendrovės „Orfis“ direktorius įteikė raštišką nurodymą S. Budriui pasiaiškinti dėl statybinių medžiagų dingimo, tačiau vietoj paaiškinimo jis nusipirko sau ir savo šeimai lėktuvo bilietus ir išvyko į JAV.

Pagal Lietuvos teisinės pagalbos prašymą S. Budrys šių metų gruodį pargabentas į Lietuvą, kur jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Maksimali bauda už svetimo turto pasisavinimą – laisvės atėmimas iki 3 metų. Sukčiavimas baudžiamas laisvės atėmimu nuo 3 iki 8 metų.

Pareigūnų žiniomis, S. Budrys už statybines medžiagas galėjo paimti avansą ir iš daugiau asmenų, kurie dėl jo veiksmų į teisėsaugą galimai nesikreipė. Todėl nukentėjusius nuo S. Budrio asmenis prašoma kreiptis į ikiteisminį tyrimą atliekantį pareigūną Šarūną Bagdoną tel. 8 698 01653, el. p. sarunas.bagdonas@fntt.lt, arba atvykti į FNTT Klaipėdos apygardos valdybą adresu Pilies g. 12A, Klaipėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruskis vatnykas

ruskis vatnykas portretas
jo jo-visi jie ten blogieciai,vagys ,pederastai,ruskiai,banditai,vory v zakone,vel ruskiai-visi i amerika bega

J

J portretas
Masiulis su akiniais.

Benius

Benius portretas
Ten pilna tokiu sukciu Kaip Dainius Bytautas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių