Quantcast

Įtempta savaitės pradžia: gelbėjo iš neįtikėtinų situacijų

Pirmoji savaitės darbo diena ugniagesiams gelbėtojams ir medikams buvo įtempta, jiems teko gelbėti į keistas ir net pavojingas situacijas pakliuvusius žmones.

Antradienį, prieš 13 val., uostamiesčio privačių namų kvartale, Technikos gatvėje, vos neatsitiko nelaimė – į kieme esantį baseiną įkrito vaikas.

Senelis puolė jo gelbėti. Mažylis liko sveikas ir gyvas, bet seneliui lūžo kojos kaulas. Vyras visaip baldė išsiropšti, bet jam vis nesisekė.

Artimieji iškvietė medikus ir gelbėtojus, o kol laukė pagalbos, vyras pats bandė išlipti iš vandens telkinio.

Kai atvyko ugniagesiai, žmogus jau buvo krante, bet paeiti nebegalėjo, trauma buvo rimta, gelbėtojams teko žmogų įkelti į greitosios medicinos pagalbos stoties automobilį.

Kur kas dramatiškiau veiksmas vystėsi Kretingos rajone, Vaineikių kaime.

Čia pas giminaičius paviešėti buvo atvykusi 85-erių klaipėdietė. Pirmadienį ji išėjo pasivaikščioti po gimtąsias apylinkes ir ilgai negrįžo.

Tos pačios dienos vakare giminaičiai pabandė jos ieškoti, suprato, kad moters telefonas išjungtas ir ėmė baimintis, ar pagyvenusiai moteriai neatsitiko kas blogo.

Jie pranešė apie dingusią giminaitę policininkams.

Sparčiai vakarėjo, todėl buvo nuspręsta prašyti kariškių pagalbos. Pradingusios moters ieškota virš vietovės skraidant sraigtasparniu, naudotas termovizorius, kuriuo tamsoje galima pamatyti gyvus padarus.

Tądien rasti senolės nepavyko, buvo nuspręsta paieškas atnaujinti ryte.

Tai yra tokie atvejai, kai džiaugiuosi, kad dirbu policijoje.

Antradienį į Vaineikius išvyko 15 Kretingos policijos komisariato pareigūnų. Jie ėmėsi šukuoti arčiausiai sodybos esančias pievas ir miškus.

Pasitelkti į pagalbą ir ugniagesiai gelbėtojai. Kadangi arti sodybos teka kelios upės ir upeliai, nuspręsta, kad gelbėtojai žvalgys teritoriją nuo vandens. Tam jie pasiėmė plastikines roges, kurios žiemą naudojamos judėti ledu, o vasarą jas galima naudoti kaip valtelę. Gelbėtojai leidosi Akmenos upe. Taip upe jie nuplaukė apie pusantro kilometro.

Paieškas apsunkino tai, kad krantai ir miškingos vietovės apaugusios aukšta žole, nuo vandens nesimatė, ar kas yra vos už metro nuo kranto.

Viltis rasti moterį gyvą negeso, nes sušalti ji negalėjo, tai buvo tropinės naktys, kai oro temperatūra net paryčiais nekrito žemiau 20 laipsnių.

Antradienį, apie 13 val., moterį beveik atsitiktinai aptiko policininkai. Ji buvo sąmoninga, gulėjo nejudėdama, nedejavo ir nesišaukė pagalbos, tačiau buvo akivaizdu, kad ją būtina vežti į ligoninę.

Nors senolė rasta nelabai toli giminaičių sodybos, greitosios pagalbos automobilis iki tos vietos privažiuoti negalėjo. Vienas policininkas 85-erių moterį nunešė iki mašinos ant rankų.

Tikėtina, kad tvankią dieną vaikštinėdama gimtosiomis vietomis senolė pavargo, galbūt jai apsvaigo galva.

„Tai yra tokie atvejai, kai džiaugiuosi, kad dirbu policijoje“, – apie sėkmingą gelbėjimo operaciją pasakojo Kretingos policijos komisariato vadovas Arūnas Pužauskas.

Šio komisariato policininkams darbingiausias yra ruduo, kai pradeda dygti grybai. Mat į Kretingos rajono miškus patraukia ne tik netoliese gyvenantys žmonės, bet ir klaipėdiečiai.

Kiekvieną rudenį pareigūnams tenka ieškoti pasiklydusių grybautojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ansktyvos nesamones.

Ansktyvos nesamones. portretas
Kaip galima sulauzyt koja baseine??? Senis nemokejo plaukti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių