Quantcast

Įtariamajai – padegimai ir numesta kiaulės galva

Po didelį rezonansą sukėlusios vyro žmogžudystės uostamiesčio I.Kanto gatvėje prasidėjo grėsmingi įvykiai – padegtos jo sutuoktinei priklausančios įmonės patalpos, supleškinta jos mašina, prie namo kažkas paliko kiaulės galvą. Kol kas šiuos įvykius galima vertinti ne tik kaip siekį sukelti įtariamajai nuostolių, bet ir kaip norą ją įbauginti ar net grasinimus susidoroti.

Nušautas jo paties ginklu

"Klaipėda" jau rašė, kad paskutinės rugpjūčio dienos naktį uostamiestyje buvo nušautas 37-erių vyras. Kūnas buvo suvarpytas bene penkiomis kulkomis, kurios pataikė į skirtingas kūno vietas.

Pareigūnus ankstyvą rytą iškvietė žuvusiojo sutuoktinės draugė. Įtarimai krito nužudytojo 43 metų žmonai.

Vyras rastas pusnuogis, jis buvo nušautas jo paties teisėtai įgytu ginklu, tačiau bute, kuriame įvyko tragedija, seifo ginklui nėra. Tikėtina, kad ginklą į šį butą, kurį pora įsigijo palyginti neseniai, savininkas atsinešė pats.

Moteris buvo neblaivi (1,03 prom.), su ja sunkiai sekėsi susikalbėti dėl patirto sukrėtimo.

Iki šiol nežinia, ar ji pripažįsta kaltę.

Vos po poros dienų teismas atmetė bylos tyrimui vadovaujančio prokuroro prašymą suimti įtariamąją ilgesniam laikui. Ginti moterį ėmęsis advokatas teigė, kad ji nekalta.

Tada teisėja konstatavo, kad įtariamoji turi kur gyventi, dirba, augina vaiką, todėl nėra jokių prielaidų spėti, kad ji gali pasislėpti ar trukdyti tyrimui.

Vos išleista moteris atsigulė į ligoninę. Ir tai nenuostabu, patirtas šokas paveiktų bet kurį žmogų.

Pora susituokė neseniai, moteris augina vaiką iš ankstesnės santuokos.

Teikia prašymus

Nuo nusikaltimo jau praėjo daugiau nei pusantro mėnesio. Tyrimas vyksta pamažu, bet metodiškai ir ramiai.

Žuvusiojo mama ir sesuo pasisamdė advokatą, kuris atstovauja jų interesams ir teikia prašymus bylos tyrimą koordinuojančiam prokurorui. Prašymai, dienraščio žiniomis, vertinami kaip logiški ir pagrįsti.

Skirtingai nei kitais atvejais, kai tiriamos rezonansinės bylos, ir žuvusiojo giminaičiai, ir jiems atstovaujantis advokatas elgiasi santūriai, nedaro iš šios istorijos šou.

Tyrėjai tikisi, kad ne viena byloje paskirta ekspertizė atsakys į daug klausimų, kurie padės atskleisti, ar įtariamosios pasakojimas – teisingas.

Kai pareigūnai sulauks visų ekspertizių išvadų, galės kreiptis į psichiatrus, kad jie susipažintų su bylos medžiaga ir ištirtų įtariamosios būklę nusikaltimo metu bei po jo.

Svarbu žinoti, ar ji suprato savo veiksmų esmę ir ar galėjo juos valdyti.

Visa tai gali užtrukti dar ne vieną mėnesį.

Kol oficialiai neatsakyta į svarbiausius klausimus, kas ir kodėl nužudė vyrą, jo artimieji išgyvena abejones ir laukia tyrimo pabaigos.

Bandė padegti patalpas

O įtariamoji toliau dirba. Ji vadovauja viešai paslaugas siūlančiai įmonei, savo darbo sluoksniuose uostamiestyje yra gerai žinoma.

Praėjusios savaitės Klaipėdos kriminalinių įvykių suvestinėje I.Kanto gatvė buvo minima du kartus.

Abu įvykiai – neeiliniai, primenantys gaujų karus pirmaisiais nepriklausomybės metais.

Spalio 13-osios, ketvirtadienio naktį, 3.40 val., kažkas bandė padegti vienai bendrovei priklausančias patalpas.

Kriminalinių įvykių suvestinėje pranešta, kad buvo išdaužtas langas, apdegė namo fasadas, taip pat buvo apgadinti namo automatiniai vartai.

Dėl šio įvykio ugniagesiai nebuvo kviesti, gaisras neišplito, nes į langą mesta plyta ir butelis su padegamuoju mišiniu nepasiekė tikslo, į patalpas nepateko.

Patalpų šeimininkė buvo informuota apie bandymą padegti jos įmonės biurą. Pranešimas apie bandymą įvykdyti nusikaltimą visuotinai pavojingu būdu tapo pretekstu tyrimui.

Įvykis: praėjusį penktadienį apie 5 valandą ryto I.Kanto gatvėje užsiliepsnojo prabangus BMW. Policija įtarė padegimą. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sudegino mašiną

Ankstų kitos dienos rytą, apie 5 val., tame pačiame I.Kanto gatvės kieme buvo padegtas pernai pagamintas automobilis "BMW X3".

Mašina sugadinta nebepataisomai, išdegė automobilio salonas ir bagažinė.

Nukentėjusioji nurodė, kad nuostoliai siekia 50 tūkst. eurų.

Pareigūnai neabejoja, kad automobilis buvo padegtas.

Dėl sudegintos mašinos moteris parašė policijai pareiškimą.

Dėl tokių įvykių nerimą jaučia ir kaimynai.

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėti du tyrimai dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Abu juos atlieka Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Jevgenijus Michailovskis.

Neoficialiais duomenimis, nors nusikaltimo taikinys tas pats – sutuoktinio nužudymu įtariama moteris – kol kas abu padegimai tiesiogiai nesiejami. Atskirai tiriamas ir jos sutuoktinio nužudymas.

Dar vienas išpuolis, kurį galima būtų sieti su minėta žmogžudystės istorija, pareigūnų bendrai nutylimas.

Tyrimo dėl galvos nepradėjo

Pareigūnai nelinkę komentuoti šių tyrimų, nes praėjo pernelyg mažai laiko nuo jų įvykdymo. Taip norima nepakenkti tyrimui.

Dar vienas išpuolis, kurį galima būtų sieti su minėta žmogžudystės istorija, pareigūnų bendrai nutylimas. Kriminalinių įvykių suvestinėje jis nebuvo net paminėtas.

Pasirodo, kiek anksčiau, dar prieš abu padegimus Klaipėdoje, spalio 1-ąją Ginduliuose, žmogžudyste įtariamos moters valdose įvykdytas dar vienas išpuolis, kuris galėtų paveikti ir stipriausių nervų žmogų.

Prie šiai moteriai priklausančio pastato kažkas paliko kiaulės galvą ir gėlių vainiką. Ten pat buvo ir įrašas, kuriame pažymėti inicialai.

Moteris dėl šio įvykio kreipėsi į policiją. Toks radinys verčia nerimauti. Klaipėdietės gynėjas nužudymo byloje Alvydas Kvaščevičius tikėjosi, kad bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tačiau Klaipėdos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Donatas Lukas patikino, kad patikslinus aplinkybes, ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nepradėtas.

Pareigūnų sprendimas dėl šio įvykio – stebinantis.

Įtariamųjų neįvardija

Viešoje erdvėje jau pasirodė įtariamos žmogžudyste ir išpuolius patyrusios moters komentaras, kad kažkas keršija jai dėl velionio vyro verslo reikalų, o padegimai prasidėjo, kai ji esą atsisakė sutuoktinio šeimos nariams duoti reikalaujamų pinigų.

Advokatas A.Kvaščevičius komentuoti šių teiginių nenorėjo, nes nesuderino to su ginamąja.

Galima būtų spėti, esą moteris tokiais drastiškais veiksmais galbūt įtaria vyro artimuosius ar draugus.

Neoficialiais duomenimis, esą nužudytojo šermenyse tvyrojo nuotaika, kuri bylojo apie artimųjų ne itin teigiamą požiūrį į našlę.

Apie keršto ar bauginimo akcijų vykdytojus kol kas pareigūnai neprasitaria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
Gal šią bylą turėtų perimti kita prokuratūra.

Ale kaip žurnalistai gina žudike

Ale kaip žurnalistai gina žudike portretas
Tipo ji šoką patyrė. Na o jos auka tai negyvas. Gal jo pagaileti reiktų? Nebent žurnalistai ten kartu gėrė ir žino kažką, kas ją išteisintu.

Vardas

Vardas portretas
Pati organizavo ir padege,nes nesveika psichiskai,pirma vyra nusove,antra taip pat..teisejas kuris paleido ta isgama turetu prisiimt atsakomybe..visuomeneje vaiksto nesveika zudike
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių