Quantcast

Patvirtino, kad iš marių ištrauktas nuskendusio kurėno kapitono kūnas

Šeštadienį pajūrio ugniagesiai gelbėtojai Kuršių mariose tęsė kurėno kapitono Romaldo Adomavičiaus paiešką. Apie 18 val. ties Vente rastas skenduolis, artimieji vyko atpažinti kūno.

Tik vėliau Jūrų muziejaus viešųjų ryšių vadovė Nina Puteikienė patvirtino, kad šeima atpažino, jog tai R. Adomavičiaus kūnas.

„Adomavičiaus žmona kartu su Romo seserimi Irena vyko į Ventę atpažinti kūno. Nuvykusios jį atpažino“, – BNS sakė ji.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos atstovas dienraštį informavo, kad pasieniečiai iš marių ištraukė vyro lavoną.

Buvo nežinoma, ar tai – jau kelias dienas ieškotas kapitonas. Informacija perduota policijos pareigūnams, kurie susisiekė su R. Adomavičiaus artimaisiais.

Kaip jau rašyta, antradienį Kuršių mariose apsivertė Klaipėdos jūrų muziejui priklausantis kurėnas.

Du juo plaukusius įgulos narius pavyko išgelbėti, tačiau laivo kapitono, Laivybos istorijos skyrius vyriausiojo muziejininko–istoriko R. Adomavičiaus rasti nepavyko.

Vytauto Petriko nuotr.

Abu išgyvenusieji dėvėjo gelbėjimosi liemenes, o R. Adomavičius jos apsivilkęs nebuvo.

Vienas įgulos narys bandė išgelbėti į marias nublokštą kapitoną jam mesdamas plūdurą, bet jis jo nepagavo ir greitai dingo bangose.

Trečiadienio popietę Kuršių mariose rastas kurėnas ir dingusio kapitono krepšys.

Laivas plaukė į Nacionalinės ekspedicijos laivų sąplauką, ji turėjo vykti Kaune liepos 6 dieną. Kurėnui plaukiant mariomis prasidėjo audra.

Antradienį pajūryje vėjo greitis siekė 15–17 metrų per sekundę, gūsių metu – iki 20 metrų per sekundę, tačiau laivyba uoste ribojama nebuvo.

Daugeliui bendradarbių kol kas kyla daug neatsakytų klausimų, kodėl plokščiadugnė valtis apsivertė. Tikėtina, kad į juos pavyks atsakyti, kai kurėnas bus iškeltas ir atidžiai apžiūrėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o gal...

o gal... portretas
galimai...

Inga

Inga portretas
Kapitonas sugrįžo.... Jis liks amžinai su savo darbais visuomenei..... Lengvo kelio amžinybėj

...

... portretas
A†A
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių